Dagens Nyheter

14 sep. 2014

Nyhetsflödet söndag den 14 september

Göran Hägglund: Det handlar om vem som äger makten över tillvaron
- Världen idag - "Tron på Jesus påverkar socialministerns arbete och privatliv. Det handlar om att förvalta sitt pund, säger Göran Hägglund, Kristdemokraternas parti­ledare. För Världen idags Lukas Berggren berättar han om svårigheten att synas i en allians, men också vad partiet helt unikt bidragit med.
Göran Hägglund är uppvuxen i ett pingsthem, och är i dag medlem i Svenska kyrkan. Han är tydlig med att han är troende och att tron påverkar hans sätt att vara, både privat och i arbetslivet. Något han ofta tänker på är att tron för med sig en förpliktelse att försöka göra det goda i de sammanhang där man finns, med de medel man fått förtroende att använda."

Vår välfärd behöver andlighet
- Niklas Piensoho i Dagen - "Vi behöver börja prata om livsmening och livsmål i större perspektiv än pensionsfonder och billigare tandvård.
Jesus representerar den starkaste kraft till förändring och förnyelse som jag känner till. Jag har sett människor komma loss ur mångårigt missbruk genom en Jesustro. Jag har sett människor resa sig ur depression och missmod genom det de själva beskriver som ett möte med Honom. Men mest av allt har jag sett hur vanliga människor med vanliga liv satsat sin ekonomi och sin tid för att åka på läger som ledare, besöka fängelser och prata med intagna, ställa upp som barnledare vecka efter vecka. Allt på grund av sin tro på Jesus. I många av tredje världens länder erbjuder tron det enda hoppet som håller människor uppe. Genom tron på Jesus har missionen byggt sjukhus, skolor och kyrkor. Den kristna kyrkan är i vissa delar av världen den enda institution som man törs lita på."

ISIS popularitet i Israel øker
- Israel Today - "Den islamske staten (tidligere ISIS) er nærmere Israel gjennom sin erobring av Irak og Syria. Det er en virkelig trussel at den ekstremistiske bevegelsen vil få et stort antall tilhengere i det hellige land lenge før dagens krigere når grensene til den jødiske staten.
I en fersk rapport fra regjeringen anslår de at flere titalls israelske arabere og palestinere allerede har reist til utlandet for å delta i den islamske staten. Og nå er det tegn på at lokale muslimer gjør det samme.
«ISIS er på rett vei» forkynte en imam i en moské i det nordlige Israel forrige uke. På en annen moské i området erklærte en møtedeltaker. «Den islamske staten er de eneste som kan etablere en islamsk stat og det er godt at de straffer folket. Jeg håper de gjør det mot Israel.»

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar