Dagens Nyheter

13 sep. 2014

Nyhetsflödet lördag den 13 september

Löven med knuff
- Tommy Dahlmans blogg - "Löfven med knuff. Det finns två ord, som man inte behöver vara partiledare för att förstå, som är brobryggande, inbjudande och som gjuter olja på vågorna i alla slags allianser. Orden stavas ”tack och ”förlåt”. Det är helt obegripligt att en partiledare för Sveriges största politiska parti bemöter kritiken för sitt beteende sedan igår med orden: ”Alliansen är inte seriösa i debatten”
Hade det inte varit mer tillförlitligt och övertygande om Stefan Löfven hade helt frankt sagt: ”Jag skötte inte momentet helt korrekt. Det var klumpigt av mig”? Vi vanliga svenska medborgare har alla överreagerat, överraskats och inte tacklat alla situationer exemplariskt. Vi förstår att även Stefan Löfven är mänsklig. Problemet med Löfvens beteende under gårdagens partiledarutfrågningen i direktsändning var inte hans okontrollerade ilska men hans oförmåga till självinsikt efter sändningen."

Kan det rödgröna vinna utan lögner?
- Tuve Skånberg i Hemmets Vän - "Den amerikanske politikern Hiram Johnson sa 1917 att ”krigets första offer är sanningen”. Det är lika sant också för den svenska valrörelsen 2014.
Vill de rödgröna vinna valet så bör de göra det med blanka vapen, utan lögner.Här är 17 oriktiga påståenden från S, MP och V som hävdats i debatten hittills i valrörelsen."

Politiskt korrekt – viktigt i kyrkan
- Kyrkans Tidning Debatt - "Vi upplever att man bör anamma de åsikter som nu gäller i till exempel sexualfrågor. Värderingsförändringen har gått väldigt fort. Kan man inte anamma utlevd homosexualitet och samkönade äktenskap upplever vi att det är bättre att vara tyst om man vill vara kvar i Svenska kyrkan och ha en långsiktig anställning.
Tystnadens maktspråk talar och vi vet också att vissa blir inte bara utsatta utan inte heller antagna till präster eller diakoner om de har ”fel” åsikter.
Var finns det befriade samtalsrummet? Vi vill skapa debatt där vi är lika respektfulla i mötet med varandra i Svenska kyrkan som när vi möter andra trosuppfattningar och andra kristna från olika sammanhang och länder. Svenska kyrkan vill ju vara folkets kyrka, och då måste vi få ha olika uppfattningar utan att känna oss stämplade. Centrum är ju tron på Jesus Kristus!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar