Dagens Nyheter

29 sep. 2014

Nyhetsflödet måndagen den 29 september

 Pingströrelsens beryktade ökning – en chimär?
- Tommy Dahlmans blogg - "Pingströrelsens aktuella rapportering om en ökning på 1000 medlemmar faller som ett korthus i samma stund som man granskar en enda ”församling”: Hillsong Stockholm.
Hillsong i Stockholm har rapporterat till Pingsthuset att de år 2013 har 1940 medlemmar. Pingsthuset vet mycket väl att Hillsong inte praktiserar medlemskap. Det finns en inre ”cirkel” hos Hillsong som
utgör ett medlemsskap som måste finnas för att rent juridiskt få kunna existera. Hur många dessa är finns det olika uppgifter om. Men vi kan räkna med högst 20-30 personer. De övriga 1900 personerna ingår inte i någon registrering som kan överföras till Pingströrelsen såsom ”medlemmar.” Det finns följaktligen ingen redogörelse för hur många av dessa som är döpta eller hur många av dessa som är medlemmar i andra församlingar. Finns det icke döpta bland dessa 1900 personerna ( vilket det med all säkerhet gör) så har alltså Pingströrelsen redan nu en praxis som betyder att man kan vara medlem i Pingst utan att vara döpt. Och vad som är ännu besynnerliga är att vi på det här sättet accepterar att människor som inte är medlemmar i en lokal församling, helt utan deras vetskap är av pastorerna anmälda som medlemmar i en riksorganisation, i ett rikssamfund – den svenska Pingströrelsen. Kan ett sådant förhållningssättet verkligen vara en jysst och en rättfärdig metod?"

Därför samarbetar vi inte med SD
- Inblick - Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Visserligen säger de själva att de inte är det, men de är sprungna ur rasismen och vit makt-rörelsen, säger Anders Wallner, partisekreterare för Miljöpartiet. – Det var inte heller länge sedan människor heilade på deras möten, och nu senast under valrörelsen avslöjades en SD-politiker med hakkors som armbindel och flera andra som hetsat på olika sociala medier mot invandrare.
Inblick har ställt frågor till några av de etablerade partierna om varför de inte vill samarbeta med Sverigedemokraterna. Detta utifrån att det pågår en intensiv eftervalsdebatt angående hur SD behandlas av de övriga partierna. Tre partier valde att svara."

Bönedag för människohandelns offer
- FA:s hemsida - "Frälsningsarmén har utlyst en internationell dag av bön för de människor som runt om i världen faller offer för människohandel. På söndagen 28 september var det därför bönedag för människohandelns offer."

Sanningens irrevelans
- Nyheter från Israel - "Imorse avreste Israels premiärminister Binyamin Netanyahu till USA, där han imorgon ska hålla ett tal inför FN:s generalförsamling. Inför avresan och mot bakgrund av de senaste dagarnas djupt israelfientliga tal i FN framförda av Irans president Hassan Rouhani och PLO:s styrelseordförande Mahmoud Abbas förklarade Netanyahu att han har för avsikt att ”vederlägga förtalet och lögnerna som har riktats mot vårt land”.
FB:s Generalförsamling
Mahmoud Abbas tal i fredags var hans mest oförsonliga och besinningslösa hittills inför FN:s generalförsamling. Sommarens krig mellan Israel och terroristorganisationen Hamas beskrevs som ”en serie av absoluta krigsbrott” utförda av Israel, som Abbas anklagade för folkmord på den palestinska befolkningen i Gaza. Hamas nämndes för övrigt inte en enda gång, inte heller att terroristorganisationen avfyrade över 3800 raketer mot Israels civilbefolkning under kriget, vilket kanske mer än någonting annat sammanfattar exakt hur frånskiljt från verkligheten talet var. Abbas nöjde sig dock inte med att demonisera Israels agerande under det senaste kriget utan kallade själva utropandet av Israels självständighet 1948 för ”en historisk oförrätt som tillfogades det palestinska folket”. Det är alltså inte bara vad Israel gör (eller påstås göra): det är det faktum att Israel existerar som är grunden till all ondska enligt Mahmoud Abbas."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar