Dagens Nyheter

10 sep. 2014

Nyhetsflödet onsdag den 10 september

Abbas: Jag litar inte på Hamas
- Världen idag - "Samarbetet mellan Hamas och Fatah i den nya samlingsregeringen går milt sagt trögt. Palestinske presidenten Mahmoud Abbas hotar nu att upplösa samarbetet om inte Hamas ger upp makten över Gazaremsan. Han anklagar Hamas för att försöka störta styret i Västbanken och lägger stort ansvar på Hamas för de många dödsoffren i konflikten med Israel."

Europa förbereder sig för krig
- Inblick - "Detta har hänt under den senaste veckan. Rysslands krig i Ukraina har fått EU och Nato att samlas till toppmöten medan Sverige har höjt beredskapen och sluter samarbetsavtal med Nato. – Bråka inte med oss, vi har kärnvapen, är den ryske presidenten Vladimir Putins budskap till omvärlden.
I ett tal på ett ryskt ungdomsforum i slutet av förra veckan jämförde Rysslands president Vladimir Putin den ukrainska arméns agerande i östra Ukraina med bombningarna av Leningrad och andra ryska städer under det andra världskriget."

Idéerna kom bort på vägen
- Sofia Walan - "I en sådan här valrörelse, betyder det något att kalla sig kristen? Kristna finns ju i alla partier, och röstar på i stort sett alla partier, det är uppenbart. Men bör det betyda något särskilt? Svaret är ja. Därför att Nya Testamentet genomsyras av budskapet att vi inte ska ägna oss åt att sätta gränser för vår medmänsklighet. Att vara kristen måste innebära att alltid bära altruismen. Det goda samhället kan organiseras på olika sätt, men vår uppgift måste vara att alltid försvara grundläggande värden, människovärdet, skapelsen och framtida generationers möjlighet att också leva ett bra liv på jorden. Det betyder att vi inte kan ge efter  för dem som vill sätta ekonomiska gränser för vår generositet mot människor som inte kan anses lönsamma, oavsett skäl."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar