Dagens Nyheter

25 sep. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 25 september

Svenska kyrkan hetsar mot Israel
- Siewert Öholm i Världen idag - "Den här veckan ska vi i Sverige, och i några andra länder där Kyrkornas världsråd är representerade, be för fred i Israel och Palestina. Svenska kyrkan är en viktig partner i Kyrkornas världsråd. Merparten av övrig svensk kristenhet står utanför. Romerska kyrkan med påven Franciskus är inte heller medlem i rådet.
Att be för fred i Israel och Palestina, denna eviga konflikt, är inget konstigt. I stället rätt! Men om bönen blir som fariséens eller hycklarens, uppstår genast ett dilemma. Att de flesta av världens kristna står utanför Kyrkornas världsråd känns betryggande när man ser vad vi i våra kyrkor i Sverige uppmanas sammanfatta i vår fredsbön."

Människor flyr och kyrkor sprängs i Syrien
- Sändaren - " FN:s flyktingorgan UNHCR varnar för att flyktingströmmen kommer att fortsätta växa i takt med att våldsdåden växer och filmer med avhuggna huvuden, korsfästa män och dödade civil fortsätter att publiceras. USA och Frankrike flygbombar nu ISIS-fästen.Armeniska riksförbundet i Sverige uppger att  ISIS nu också sprängt kyrkan i Der Zor, i östra Syrien."

En antropologisk revolution
- Lukas Berggren i Världen idag - "Vi lever i en tid då synen på det mest grundläggande i tillvaron – livet, sexualiteten, familjen och äktenskapet – förändras i snabb takt. Idéer som tidigare i historien har torgförts av radikala grupper på ytterkanterna har fått fäste i kultur, media och politik, så att de framställs som politisk mittfåra. Vad verklighetens folk ute i stugorna tycker och vad svensk kulturelit tycker och förmedlar är där­emot inte alltid (eller ens ofta) synonymt...
I Sverige har den antropologiska revolutionen kommit långt, kanske längst i världen. Sett som enskildheter kan många av de förändringar som genomförts tyckas små. Och den som protesterar blir därför betraktad som bakåtsträvare. Men sammantaget är förändringarna revolutionerande. De förändrar något i grunden. De förändrar synen på människan. Sådana förändringar borde vi inte ta lätt på.
Nu lanseras till exempel förslag på insemination för ensamstående, på månggifte, på ett tredje juridiskt kön och på att barn ska kunna ha fler än två juridiska föräldrar. Förslag som passar perfekt in i den antropologiska revolutionen. Vi får säga som revolutionärerna – upp till kamp! För sanning och mänsklig värdighet."

Hamas’ krig mot Israel finansiert av Norge
- Per Arne Åkenes i Norske Dagen - "Det grove misbruket av norske penger, som har blitt avslørt gjennom Gaza-krigen, må nå få konsekvenser.
Giverlandsgruppen for Det palestinske området (AHLC) ble opprettet i oktober 1993 i etterkant av Oslo-avtalen. Gruppen har 15 medlemmer og skulle være en hjelp til å utvikle det Palestinske folket. Norge fikk lederrollen, og har beholdt den helt til nå. Det har vist seg å bli en enormt kostbar rolle for Norge. Hvert år bruker vi mer enn 800 millioner kroner på dette arbeidet, og per juni 2014 har vi bidratt med rundt 11 milliarder kroner, og totalt har giverlandsgruppen pøst inn svimlende beløp, flere titalls milliarder dollar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar