Dagens Nyheter

15 sep. 2014

Nyhetsflödet måndag den 15 september

Ny serie om Jesu återkomst
- Bength Gustafsons blogg - "När vi talar om Jesu återkomst, så finns det några centrala och viktiga begrepp som jag kommer att återkomma till under mitt skrivande. Eskatologi: Läran eller Ordet om de yttersta tingen och om den yttersta tiden. Tidstecken: Tecken, såsom händelser och skeenden i världen, som visar var vi befinner oss tidsmässigt inför Jesu återkomst. Se är ett nyckelord. Jesu återkomst till jorden och händelser och skeenden som föregår och är en förberedelse för Jesu återkomst, är sådant som utspelas och kommer att utspelas inför våra fysiska ögon och övriga sinnen, oavsett var vi befinner oss i den här världen. Vi hör och läser om allt detta i media, och inte minst på sociala medier och i det vardagliga livet.
Så noggrant annonserat. Allt som har med Jesus att göra är så noggrant och detaljerat annonserat i Bibeln. Jesu preexistens, hans födelse, hans liv och livsverk på jorden, hans lidande, död och uppståndelse från de döda, hans himmelsfärd och hans återkomst till jorden och vad som därefter ska ske. Allt är så väl annonserat och dokumenterat. Bibelns sanningshalt och trovärdighet kan prövas här. Blev det såsom det var annonserat för årtusenden sedan? Ja, om så är fallet, då kommer också allt annat som är annonserat att ske."

Medierna är också valets förlorare
Siewert Öholm i Världen idag - "Valet 2014. Publiken och väljarna omyndigförklaras av journalistkårens ström av kommentarer. Medias skuld i SD:s framgångar får inte glömas bort...
I allt det här har medierna ett ansvar. Man har medvetet eller idealistiskt spelat med i en politisering av journalistiken. Ofta rent partipolitisk. Det kommer nu att följa veckor eller månader av självrannsakan hos alla partier utom SD. Det kommer att vara lika viktigt för medierna att rannsaka sig själva och sitt ansvar för hur det kunde bli ”på detta sättet”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar