Dagens Nyheter

23 sep. 2014

Nyhetsflödet tisdag den 23 september

Göran Hägglund – mera stringens eller avgå!
- Tommy Ddahlmans blogg - "Göran Hägglund – mera stringens eller avgå! KD gjorde sitt sämsta valresultat på 20 år. Tendensen ute i distrikten är ganska så avslöjande. I många av de regionerna man har företrädare för KD som står för en tydligare kristen profil än vad Göran Hägglund visar prov på behåller man greppet. I distrikten där man fortsätter att hålla en låg profil i värdekonservativa frågor i sin strävan att hålla sig väl med den svenska politiska korrektheten backar partiet. Utvecklingen har visat på samma resultat under alla de åren som Göran Hägglund har varit partiledare. Vilket betyder att KD åker ur riskdagen vid nästa val. Detta är ytterst bekymmersamt eftersom det parlamentariska läget i Sverige är så prekärt att det kan komma att utlysas ett extra val inom kort."

Präst avkragas för predikan om prästvigda kvinnor
- Lennart Lundberg i Kyrkans Tidning - "Komminister Olle Fogelqvist i Löftadalens pastorat, i Göteborgs stift, mister behörigheten att vara präst. Domkapitlet har funnit att en predikan han höll i augusti 2013 innebär att han brutit mot prästlöftena och att hans uttalande är grovt klandervärda.
 I predikan förklarade Fogelqvist enligt ett pressmeddelande från Göteborgs stift att de som säger ja till prästvigda kvinnor går miste om frälsningen."

Många frimurare i rättsväsendet
- Ruben Agnarsson i Inblick - " I det här numret publicerar Inblick personer inom det svenska rättsväsendet som är frimurare. Sammanställningen visar att Svenska Frimurare Orden är starkt överrepresenterade bland poliser, advokater och ämbetsutövare vid Sveriges domstolar. - Hela listan under reportaget!
Totalt finns det 674 frimurare inom det svenska rättsväsendet: poliser, åklagare, rådmän och advokater. Det innebär att omkring fem procent av Sveriges frimurare kan hittas här.
I mitten av oktober kontaktades Inblick av ett antal poliser i Uppsala som varnade för att polismyndigheten i länet styrdes av frimurare där man tillsätter andra frimurare som höga chefer. Bakgrunden var att sex av länets polischefer är med i Svenska Frimurare Orden.
Veckan efter berättade polisen Roy Riksvold i norska Hönefoss hur han stött på tre olika rättsfall som inte fått någon lösning, där det fanns frimurare på båda sidor om lagen. Upptäckten fick honom att slå larm i media.
– Det är uppenbart att uppgifterna har manipulerats i dessa exempel, sade han och varnade för att ordensbröder skyddar varandra."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar