Dagens Nyheter

7 sep. 2014

Nyhetsflödet söndag den 7 september

”Alarmerande koppling mellan statsbidrag och RFSL:s uppmaning till sexbrott”
- SEA:s hemsida - "- Att en skattefinansierad lobbyorganisation med arbete riktat mot bland annat skolor, under en längre tid har uppmanat till sexköp är alarmerande. Bara i år har RFSL fått över fyra miljoner kronor i statligt stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.
Det säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen (SEA), efter att människohandelsenheten vid Stockholmspolisen har kritiserat RFSL:s guide för säkert sexköp.
Guiden, som bland annat tipsar köpare om att komma ”överens om mötesplats, pris, utlägg, vilken service som tillhandahålls och längden på ert möte redan innan ni träffas”, har under en längre tid funnits på organisationens hemsida."

Varje ort är värd en livskraftig kristen gemenskap
- Ingemar Helmner i Bönebloggen - "Församlingen är det instrument Gud valt att bruka i vår tid. Undervisningen i Bibeln är mycket tydlig då det gäller församlingens funktion och kallelse. Det är en unik gemenskap som inte kan jämföras med vanlig föreningsverksamhet. Den kallas Kristi kropp, där vi är lemmar varandra till tjänst. Det betyder att världen ska se bilden av Jesus, ana vem Han är, då Guds kärlek genom den Helige Ande är utgjuten i församlingen. Då Jesu lärjungar är ett hjärta och en själ ska världen tro! Till församlingen har Gud givit gåvor och tjänster."

Familjens återkomst
- Barbro Matzols i Kyrkans Tidning - "NYA RÖN. Den moderna medelklassfamiljen håller ställningarna som den minsta men mest bärande faktorn i samhället. Det visar ny sociologisk forskning.
Även de skandinaviska länderna, som länge kännetecknats av en jämn inkomstfördelning och hög social rörlighet, genomgår förändringar. Esping-Andersen menar att förändringens hjul kommer fortsätta att snurra och föra med sig ökad polarisering. Inkomstklyftorna ökar. Fattigdomen likaså.
De som har god ekonomi kan ge sina barn en ljusare biljett in i framtiden än låginkomsttagare vars barn har en mera dyster väg framför sig.
Forskningen visar också att det är de högutbildade kvinnliga höginkomsttagarna som har dragit vinstlotten, men som paradoxalt nog också bidrar till  att inkomstklyftorna ökar.  De högutbildade kvinnorna skiljer sig inte lika ofta som lågutbildade där antalet skilsmässor nu ökar. Där finns de ensamstående mammorna i toppen och mest påtagligt är det i Spanien och Storbritannien.
De nordiska länderna har färre skilsmässor än stora delar av övriga Europa. En anledning till detta är homogami – högutbildade höginkomsttagare gifter sig med varandra. De träffas vid universiteten och högskolorna som kan liknas vid en äktenskapsmarknad. Kaka söker maka."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar