Dagens Nyheter

11 nov. 2014

Nyhetflödet onsdag den 12 november

Två terroristattacker med dödlig utgång
Dalai Lemkus
- Paul Widén i Nyheter från Isarel - "...Bara fyra timmar senare inträffade ytterligare en terroristattack med dödligt utgång, denna gång utanför den israeliska bosättningen Alon Shvut på Västbanken. En minibuss körde rätt in i en busshållplats där tre personer stod och väntade. Föraren steg sedan ut ur sitt fordon och gick till attack med en kniv. En person, Dalia Lemkus, 26, från Tekoa, dödades och två personer skadades innan en tillskyndande vakt hann fram och sköt terroristen, som senare dog av sina skador. Den palestinska terroristorganisationen Islamiska jihad uppger att förövaren, Maher Hamdi al-Hashalmoun, 30, från Hebron, var en av dess medlemmar."

”Det goda hatet” mot Marcus Birro
- Lukas Berggren i Världen idag - "En tweet räckte. För att dra igång en storm av hat mot Marcus Birro. Vad var det då han skrev? "Köper inte snacket om att 'religioner' är farliga. Vad har den största delen av världens religiösa terrorism gemensamt? Islam. Fakta." Låt oss lämna sanningshalten i tweeten därhän, även om jag menar att han har rätt. Men frågan är större än så. Även om han skulle ha skrivit något som inte stämmer med fakta är reaktionerna obegripliga. I sitt hat och i sina hot.
På nyheter24.se skriver en debattör, som för övrigt jobbar på RFSL, följande, efter att först ha tagit avstånd från dödshoten: "Men eftersom du varken är homosexuell, transperson, rasifierad eller en del av en minoritet alls, börjar jag känna att du ska knipa igen". Marcus Birro har uppenbarligen sig själv att skylla, enligt debattören. Dödshot är alltså inte okej, men hur är det med andra hot och allehanda hat?"

Gå ut i hela världen och skaffa medlemmar
- Bloggen "Stillsam" - "Ett problem som ibland blir synligt genom de brett upplagda satsningarna är att Svenska kyrkan samtidigt vill skaffa sig fler volontärer, icke betalda medarbetare, lekmän som ska bli företrädare och aktörer. Det kan för somliga bli vägen till gudstjänst och tro. Men för andra fungerar kyrkan som vilken organisation som helst. De kunde lika gärna ha valt Röda korset, Rädda Barnen eller Amnesty....
Missionsbefallningen är på väg att revideras. Nu handlar det om andra ting. Gå ut i hela pastoratet(vilket inte sällan har blivit till reklam på bussar och annonser i lokaltidningen) och gör folk till medlemmar och volontärer!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar