Dagens Nyheter

9 nov. 2014

Nyhetsflödet söndag den 9 november

Regeringens dubbelstöt mot trossamfunden
- Jacob Rudolfsson På Svenska Evangeliska Alliansens hemsida - "När Svensk insamlingskontroll nyligen redovisade förra årets siffror blev Frälsningsarmén sjätte största insamlingsorganisation och hamnade på tredje plats när det gällde ökning av insamlade medel. Till Dagen (4/11) nämner samfundets förvaltningschef Elisabeth Beckman, ändamålen: "Hemlösa, utsatta familjer, ensamstående föräldrar, kollo för barn som inte kommer någonstans på sommaren och ensamma äldre".
Fem dagar i veckan delar församlingsmedlemmar i svenskkyrkliga S:ta Klara kyrka i Stockholm ut mat till mellan 100-200 matgäster (många av dem med utländsk bakgrund). Varje vardag bjuder församlingen dessutom hemlösa på kaffe och smörgås vid Sergels torg och varje fredag finns ett team ute på Malmskillnadsgatan som erbjuder samtal till prostituerade."

Får man inte lov att granska Islam?
- Tommy Dahlmans blogg - "Får man inte lov att granska Islam? Att leva i ett pluralistiskt land innebär inte automatiskt att man måste inta en relativistisk hållning till alla slags ideologier. Detta verkar de flesta människor förstå så länge det handlar om feminism, radikalfeminism, liberalfeminism, socialkonservatism, värdekonservatism eller nationalkonservatism, för att nämna några politiska inriktningar. Men när sekulariserade politiker och dessvärre även kristna ledare närmar sig den religiösa sfären ställs alla religioner på samma plan. Dåligt pålästa befinner sig dessa politiker och även allmänheten strax i ett relativistiskt träskmark.
Fördomar mot människor med utländsk bakgrund är förkastligt och okunskapen om Islam kan bli en black om foten i förståelse hur det är att som muslim bo i Sverige och dela våra traditioner, vår vardag och vår kultur. Men det får inte driva oss till aningslöshet och en framställan av Islam i de mest rosenröda färger. Att framställa alla religioner som likadana är ett kålsuperi och att helt och fritt vitmena Islam är att göra sanningen en stor otjänst." 

Erkänner Sverige terrorstat?
- Hemmets Vän - "Så när Sveriges regering väljer att erkänna Palestina säger Sverige ja till en regering som inte kontrollerar sitt eget territorium och som dessutom domineras av en terroristorganisation. Att EU står frågande, att USA irriteras och att Israel reagerar häftigt är inte något att förvånas över. Sverige borde istället stödja Israel i sina strävanden att fortsätta fredssamtalen, samt sätta tryck på de odemokratiska krafterna i hela regionen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar