Dagens Nyheter

22 nov. 2014

Nyhetsflödet söndag den 23 november

Församlingen - den helige Andes gemenskap
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Det mest konkreta uttrycket för Kristi kropp är den lokala församlingen där överlåtelsen till Kristus som Herre manifesteras i dopet. Här kan teologin bli ett Ordets tilltal att låta sig förvandlas till hela sin existens genom kraften i den helige Ande. I den lokala församlingen möter vi ett övningsfält för alla dygder och Andens frukter. I den lokala församlingen får tjänstegåvorna sin bekräftelse i praktisk funktion utan att vara inlåsta i en hierarkisk struktur eller underställda en formell successionsordning. Det ger också möjlighet till en enkel interaktion mellan lokala församlingar i Kristi kropp."

Jesu återkomst – Vår framtid och vårt hopp
- Bength Gustafsons blogg - "Att leva utan framtid och utan hopp är något av det mest kortsiktiga och destruktiva tillstånd som en människa kan befinna sig i. Varje människa är skapad av Gud med ett grundläggande behov av att ha något meningsfullt att se fram emot. Här är Jesu återkomst och allt som hör ihop med den, fullständigt outstanding. Detta som är så genuint kristet och fast förankrat i kristen tro och kristet liv och byggt på vad Jesus själv säger: Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva, om han än dör; och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. (Joh. 11:25-26). Döden har inte sista ordet, utan den avslutar vår ”valperiod” här på jorden och är en övergång till andra och optimala livsvillkor i en tillvaro där ingenting kommer att saknas oss. Allt är komplett, maximalt och optimalt!"

Goda skäl att predika om domen
- Olof Edsinger i Dagen - "Nutidsmänniskans gunst vinns av en gud som stryker alla människor medhårs. Men är det Bibelns Gud? Det undrar teologen Olof Edsinger inför domsöndagen.
På söndag är det domssöndag. Kyrkoårets tema är ”Kristi återkomst”, och i stora delar av Sveriges kristenhet stannar vi upp inför ett antal bibeltexter som har med domen, himlen och de eviga straffen att göra. En utmaning som vi är många förkunnare som kan känna vånda inför.
Generellt finns det ju en väldigt negativ bild av konceptet ”dom” i den moderna västerländska kulturen. Om Hollywood ger ut en film med titeln ”Judgement Day” finns det en förväntan att vi ska associera till något destruktivt, kaotiskt och mörkt. Logiken ligger i att domen är något att frukta – och därmed också något att vilja fly ifrån. Tanken på Guds dom som något gott är avlägsen för de flesta 2000-talsmänniskor."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar