Dagens Nyheter

26 nov. 2014

Nyhetsflödet onsdag den 26 november

Vi behöver en ny bibelväckelse
- Stefan Swärd i Världen idag - "Andliga väckelse- och förnyelserörelser brukar alltid präglas av ökat bibelintresse och bibelläsning. Gudsmötet och uppfyllelsen av Anden leder alltid till de heliga skrifterna. Mötet med Jesus inspirerar att ta reda på Jesu ord och Jesu vilja, och detta finner man när man läser Bibeln. Andlig tillbakagång och avfällighet i kristna kyrkan präglas av minskat bibelintresse och synen på Bibeln som Guds levande och aktuella ord vittrar bort.
Tro på Gud hänger alltid ihop med tro på hans ord. Tvivel på Gud hänger ihop med tvivel på hans ord."

Säpo bedömer allvaret – förstår vi?
- Stanley Sjöberg på Webbkyrkan - "Säpo bedömer att närmare 300 ungdomar från Sverige har anslutit sig till ”Islamiska Staten” som vill få makten i Syrien, Irak, bland palestinier i Gaza och på Västbanken. Fler är solidariska med en brutal tillämpning av Islam för att förändra och genomföra ”sharia” i Sverige och övriga Europa.
Jag har fått frågan, vilket parti man ska rösta på i den här situationen. Mitt bestämda svar är att politiska partier kommer inte att ha någon betydelse i de kriser som nu finns i vår tid."

Scientologin blev hennes bro till ruin
- Kristeligt Dagblad - Danska ´Kristeligt Dagblad´ skriver att människor från stora delar av europa reser till Scientologins europeiska högkvarter i Köpenhamn för att bestiga ´Bron till fullkomlig frihet´. 37-åriga Anette Iren Johansen lämnade Scientologin i Köpenhamn efter tio år med en skuld på cirka tre miljoner kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar