Dagens Nyheter

7 nov. 2014

Nyhetsflödet fredagen den 7 november

Lögner som kostar liv
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "Tidigt på torsdagseftermiddagen begravdes Jedan Assad, 38, det senaste offret för det ökande våldet i Jerusalem. Han dödades i onsdags när en palestinier förvandlade sin minibuss till ett dödligt vapen och körde över minst 12 människor i centrala Jerusalem. Tillståndet för flera av de skadade är fortfarande kritiskt. När minibussen fick motorstopp hoppade förövaren ut och attackerade tillskyndande polismän med ett järnrör. Polisen öppnade därför eld och dödade honom.
Tusentals människor deltog i begravningen av Jedan Assad i den drusiska byn Beit Jann i Galiléen, där han var hemmahörande. Han efterlämnade en gravid fru och parets treårige son. Griftetal hölls av bland andra Yitzhak Aharonovitch, minister för inrikessäkerhet, och Yonatan Danino, chef för den israeliska polisen och därmed också högsta chef för Assad, som själv var polisofficer."

En artikel om sexbrott och det väller in mail om sexerbjudande från diverse porrsajter
- Tommy Dahlmans blogg - "En artikel om sexbrott och jag har 10 sexerbjudanden från porrsajter. Igår undrade jag om RFSL verkligen är en gynnsam organisation i förhållande till den ökande sexualkriminaliteten. Jag antydde även mina betänkligheter när Svenska kyrkan nu öppet krokar arm med en sådan värderelativistisk samhällsagenda. En artikel räckte. Under natten har det kommit in drygt 10 privata mail från diverse porrsajter som erbjuder sina tjänster. Någon har alltså tipsat mig som kund och angett min mailadress under pseudonym – ”tompa”.
Är detta ett oskyldigt skämt? Jag tåler nog det. Men jag sätter konsekvenserna av att stå upp för vissa sanningar i en större kontext. Varför vill man tysta ner, förtala och förlöjliga kristna värderingar idag? Är det för att de är förlegade, irrelevanta och meningslösa? Absolut inte. Mina slutsats är att avkristningsmänniskorna i Sverige är så rädda för att värdekonservatismen ska släppas fram eftersom denna är så dynamisk att den skulle kunna välta omkull varje trend och ideologisk fluga."

Kalla faktas expert själv ifrågasatt av Socialstyrelsen
- Ruben Agnarsson i Inblick - " I förra veckans Kalla fakta varnade hypnotisören Fredrik Praesto för kristen förbön och Socialstyrelsen varnade för att förbön för cancer skulle kunna vara olagligt. Enligt Socialstyrelsens jurist Mathias Wallin kan Fredrik Praestos rökavvänjningskurser vara illegala. Enligt patientsäkerhetslagen får nämligen bara vårdpersonal ägna sig åt hypnos i behandlingssyfte.
I Kalla faktas granskning av kristen förbön i förra veckan anlitades hypnotisören Fredrik Praesto och hans vän, magikern Samuel Warg, för att ifrågasätta effekten av sådan förbönsverksamhet.
Fredrik Praesto påstod i Kalla fakta att deltagarna i en gudstjänst där förbön för sjuka förekommer, helt enkelt hamnar i ett hypnotiskt stadium.
Och Samuel Warg, som för några månader sedan kritiserade Världen idag för att ha berättat om en flicka som blivit oförklarligt helad från cancer och varnade för att tidningens berättelse bröt mot patientsäkerhetslagen, påstod i Kalla fakta att när människors ben växte ut efter förbön handlade det om ett simpelt skotrick.
Nu kan Inblick avslöja att Socialstyrelsen ifrågasätter Fredrik Praestos egen verksamhet. Det framkommer i en granskning i början av förra året som Sveriges Radio gjorde av TV4:s hårdföra lansering av flummiga teorier, övernaturligheter och påstådda behandlingar som har föga med vetenskap och beprövad erfarenhet att göra."



Prins Charles vädjar till muslimska ledare att ta ställning mot extremism
- Världen idag - "Med anledning av en rapport om kristnas utsatthet runt om i världen kom prins Charles av Wales i veckan med ett uttalande där han uppmanar muslimska och andra religiösa ledare att ta ställning mot våldsbejakande islamism och för de lidande kristna.
"Det är en obeskrivlig tragedi att kristendomen är under ett sådant hot i ett område där kristna har levt i 2 000 år", säger prins Charles i ett videoklipp där han talar om det faktum att i det område där kristna i dag förföljs av IS så har människor av olika tro levt i fred i århundraden.
Han vädjar till muslimska ledare och till företrädare för andra religioner att ta avstånd från extremism och stå upp för de utsatta kristna minoriteterna."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar