Dagens Nyheter

3 nov. 2014

Nyhetsflödet måndag den 3 november

Stefan Gustavsson kommenterar Kalla Fakta: Viktigt med internt renhållningsarbete
- SEA:s hemsida - "Redaktionen på Kalla Fakta är knappast det mest lämpade gänget attgöra seriösa analyser av den kristna världen – vi på SEA vet! 2011 avbröt de bland annat våra årsmötesförhandlingar i samband med en tendentiös granskning av Frälsningsarmén. Fördomar och brist på kunskap om det man ska undersöka är ingen bra utgångspunkt, vilket också präglade veckans reportage om mirakelpastorer."

Låg tolerans bland de "toleranta"
- Ruth Nordström i Världen idag - "Kjell O Leijon, präst i Svenska kyrkan, professor i religionsvetenskap och en av ledamöterna i Scandinavian Human Rights Committee, skriver om den moderna svenska intoleransen i toleransens namn, i sin bok ”Tyckandets tyranni”. Han skriver: ”En tolerans där meningsmotståndare svartmålas och sakliga argument ignoreras därför att de formuleras av för etablissemanget misshagliga personer är nämligen ingenting annat än intolerans.”
Lejon beskriver hur det gamla tolerans­begreppet och därmed förknippade ord och begrepp har fått nya betydelser av sekulär-humanistisk art där en ny agenda har skapats utifrån subjektiv relativism: ”Vi ser därför en mentalitetsförändring med starkt underliggande tendenser till intolerans mot allt traditionellt, inte minst traditionellt kristna uppfattningar och värderingar. Parallellt har det sociala trycket hårdnat eftersom tolerans i den sekulära betydelsen har blivit likalydande med en acceptans av den sekulära agendan. Det gäller hur vi skall uppfatta abortfrågan, hur vi skall se på äktenskapet, eller på andra religioner”.

Från mobbning till trosförföljelse
- Bert Stålhammar i Hemmets Vän - "Den negativa syn på kristendomen som tycks strömma ut från en på detta område sammansvetsad journalistkår är både oroande, oförståelig och okunnig. En präst som läser Herrens välsignelse i en skolavslutning anses som en fara för elevernas psykiska hälsa men en rappgrupp med texter som uppmanar till tortyr och mord är helt okej.
Muslimen och bostadsministern Mehmet Kaplan har däremot hittills sluppit  några kritiska frågor från de politiskt korrekta media trots att han uttryckt stöd för både jihadister och ISIS.
Även allt fler så kallade vanliga svenskar börjar nu bli medvetna om den våldsideologi som styr extremister som ISIS. Den som inte omvänder sig till den rätta tolkningen av islam skall dödas.
– Jag är rädd, sa den syrianske prästen fader Josef i Mariakyrkan i Örebro i tv för några veckor sedan.
Det är dags nu för våra kyrkoledare, kristna politiker och opinionsbildare att lämna sin naiva snällhet och i stället förbereda sig för en konflikt som kan komma fortare än vi anar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar