Dagens Nyheter

21 nov. 2014

Nyhetsflödet fredag den 21 november

Samvetsfrihet inget problem i grannländerna   
- Ruth Nordström, Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen, Rebecca Ahlstrand och Helena D'Arcy i  
Svenska Dagbladet - "Den 14 november skriver Kristina Ljungros, förbundsordförande RFSU, och hennes norska kollega Johannes Rindahl om situationen för kvinnor som vill göra abort i Norge. Argumenten är tunna. Man lyfter fram lagförslag som inte genomförts och skriver om ”sjukhus som kämpar med schemaläggning”.
Det är rent absurt av RFSU att påstå att samvetsfrihet leder till försämrad tillgång till abort. Inom EU och bland Europarådets medlemsländer är det endast ett ytterst fåtal länder som inte har lagstadgad samvetsfrihet för vårdpersonal. Menar RFSU på allvar att tillgången till abort är dålig i nästan samtliga övriga länder i Europa? Den rädsla för att ens öppna för diskussionen om samvetsfrihet i Sverige, som uppvisats den senaste veckan, visar hur lite man vet om situationen i våra grannländer."

Därför tycker jag att det inte är passande med SD-politiker i ledningen för Ja till Livet
- Stefan Swärds blogg - "Det har varit många reaktioner på mina utspel senaste dagarna om Ja till Livet och att Gunilla Gomér går med i Sverigedemokraterna.
Nu har ju Världen Idag också publicerat en intervju med mig som finns på webben, men som troligen kommer i papperstidningen idag. Jag vill kommentera några saker för att förtydliga mig."

Hvornår er et menneske et menneske?
- Kristeligt Dagblad  - "Skal sundhedspersonale have ret til at slippe for at udføre aborter af moralske årsager? Det er et spørgsmål, som optager svenskerne lige nu
Hvornår er et menneske et menneske? Det spørgsmål debatterer svenskerne i øjeblikket, efter at Kristendemokraterne i Kronoberg i Små-land har foreslået, at sundhedspersonale i regionen skal have ret til at slippe for at udføre aborter af moralske årsager.
Debatten har, siden forslaget blev behandlet i landstingsstyrelsen i Kronoberg i sidste uge, bredt sig til hele Sverige fra Kronobergs Län, der ligger omkring 200 kilometer nordøst for Malmø."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar