Dagens Nyheter

1 nov. 2014

Nyhetsflödet söndag den 2 november

Sverige är ett hjärta i den antisemitiska kroppen
- Marcus Birros blogg - "Och vad är det för ett land vi blivit egentligen? Sverige erkänner alltså en stat som inte är en stat, som delvis styrs av terrorister, som sedan i somras avfyrat fler än 400 raketer mot sin demokratiske granne  och som har en syn på kvinnor och homosexuella som borde få Margot Wahlström och hennes kamrater att istället rasande bita ifrån. Istället ställer man sig sida vid sida med diktaturer runt omkring i världen och erkänner Palestina."

Fel att erkänna Palestina nu
- Per Gudmunsson i Svenska Dagbladet - "Att erkänna Palestina nu betyder nämligen att man belönar destruktivitet. Palestinierna har just bedrivit ett anfallskrig mot Israel. Under 2014 besköts Israel med 466 raketer och granater fram till och med den 7 juli – varefter Israel inledde försvarsoperationen Protective Edge. Under samma period gick Socialdemokraternas systerparti Fatah ihop med terroriströrelsen Hamas i den samlingsregering som nu styr de palestinska territorierna. Få andra regeringar än den svenska lär vilja uppmuntra detta.
Nu är dock beslutet fattat, och det är dags att agera konstruktivt i enlighet med detta. Varför inte börja med att utkräva ansvar av den palestinska statens ledning? Sveriges årliga bistånd uppgår till 700 miljoner kronor, varav en icke oansenlig del går direkt in i statsapparaten. Kom ihåg det när nästa raketregn startar."

Var våra pingstpionjärer också charlataner?
- Tommy Dahlmans blogg - "Var våra pingstpionjärer också charlataner? Torsten Åhman tillhör Equmeniakyrkan. Jag tillhör Pingströrelsen. Mycket förenar oss, men inte allt. Jag har skrivit två bloggposter som ska uppfattas som små reflektioner sedan Pastor Torsten Åhmans medverkan i programmet Kalla Fakta i onsdags. Dessa texter har nu fler än 10 000 människor tagit del av och de har delats och gillats i en mycket stor omfattning. Men medan de allra flesta etablerade pastorer tar parti för Torsten Åhman – ibland indirekt och andra gånger direkt – måste jag för mitt eget samvetes skull till viss del försvara Jens Garnfeldt och hans medarbetare. Jag slätar inte över det som kan vara diskussionsunderlag, vilket jag också har varit tydlig med. Men att som Torsten Åhman kalla Jens Garnfeldt för kriminell – charlatan – inför hela svenska folket förpliktigar."

Boko Haram: "Flickorna bortgifta"
- Expressen - "Den nigerianska terroristgruppen Boko Haram förnekar i en ny video som levererades på fredagen att man har gått med på eldupphör – något som den nigerianska regeringen hävdat.
I videon, där gruppens ledare Abubakar Shekau talar, hävdas också att alla skolflickor som rövades bort från Chibok i nordöstra Nigeria tidigare i år nu har konverterat till islam och gifts bort.
Vidare påstår sig Boko Haram hålla en tysk medborgare, som kidnappades i den nordöstliga delstaten Adamawa i juli i år, som gisslan."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar