Dagens Nyheter

11 nov. 2014

Nyhetsflödet tisdag den 11 november

Varför jag kritiserar Islam
- Tommy Dahlmans blogg - "Varför jag kritiserar Islam. Olika tider tider innebär olika modeord. På 1960 talet handlade det mesta om revolution. På 1970 talet kom en våg av självförverkligande. På 1980 talet talade vi mycket om tillväxt och på 1990 talet var globalisering ett honnörsord. Idag är orden tolerans och frihet inne.
Men om ord som kärlek, omtanke, närhet, vidsynthet och generositeten blir ryckta ur sina kontexter blir de bara klichéer som till och med kan leda till förvirring. Det kristna budskapet innehåller alla dessa begrepp men evangeliet omfattar så mycket mera. Bibeln talar inte bara om kärlek utifrån allmänmänskliga relationer bland grannar och arbetskamrater, även om detta är nog så viktigt, men den talar framförallt om människans relation till sin Frälsare. Det handlar om vår ställning inför en levande Gud. Det handlar om på vilket sätt vi kan få frid med Gud och om vår själ har blivit frälst. Det handlar om vi genom tron på Jesus har blivit räddade och om vi kommer till himmelen eller går förlorade. Det handlar om vår synd har blivit sonad och om vi har blivit friköpa genom Jesu blod.
När den kristna kyrkan värjer sig från dessa sanningar och urvattnar evangeliets övernaturliga dimension blir budskapet och innehållet snabbt en inomvärldslig förkunnelse. Och när den kristna kyrkan tappar sina grundvalar sprider sig snabbt begeppsförvirringen bland människorna och i samhället för övrigt." 

Bibelns sexuella revolution
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "Som evangeliskt kristen kallar jag mig gärna för konservativ. Om du har läst mina tidigare artiklar har du förhoppningsvis fått klart för dig att jag är konservativ i min bibelsyn. Jag tror, som Lausannedeklarationen uttrycker det, att ”Bibeln är sann i allt vad den påstår”. Att den är grunden för lära och liv – i frågor om sexualitet såväl som i andra frågor.
Samtidigt kan det vara viktigt att slå fast att kristen tro i sig inte är att betrakta som särskilt konservativ. Tvärtom skulle man kunna hävda att den är revolutionär! Inte i den meningen att den med våld försöker omstörta den politiska makten. Men så att den med kärlek försöker omstörta hjärtan. Kristen tro är fräsch. Den är förnyande."

Islamisk Stat sælger kristne kvinder for 250 kroner
- Kristeligt Dagblad - "Børn helt ned til et år er prissat på en liste over kvindelige slaver
Flygtninge fra Syrien og Irak har i lang tid kunnet fortælle grusomme historier om, hvordan Islamisk Stat kidnapper kvinder og sælger dem videre som sexslaver.
Nu viser en nyligt offentliggjort prisliste, at islamisternes salg af kristne og yazidier er sat i system og følger fastlagte priser.
Det er nyhedsmediet Iraqi News, der har fået fat i dokumentet med prislisten. Den viser, at Islamisk Stat sælger kristne og yazidi piger helt ned til etårsalderen. Prisen er godt 1000 kroner."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar