Dagens Nyheter

20 nov. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 20 november

"Svårare att kritisera Israel efter dådet”
- Bitte Hammargren i Svenska Dagbladet - "Gårdagens avskyvärda yx- och knivmord mot bedjande i en synagoga kommer att sätta spår för lång tid framöver. Mänskligt, religiöst och politiskt. Än en gång framstår Jerusalem som våldets, inte fredens stad....
Men det handlar om mer än så. Gårdagens glädjeyttringar från Hamas över terrordådet kommer att leda till mer hat och våld, samt göra det svårare att få en palestinsk samlingsregering att fungera."

Firade massakern med sötsaker
- Världen idag - "Vi jublade med glädje och folk delade ut godis till gäster och vi var glada över martyrerna. Det säger en kusin till de båda palestinier som utförde massakern i en synagoga i Jerusalem på tisdagen. Antalet dödsoffer har stigit till fem, sedan en av de poliser som ingrep dött av de skador han fick i skottväxlingen med terroristerna."

Äger vi rätten över vår egen död?
- Marcus Birro i Expressen - "Svensk ateism är självsäker, stabil och en smula självgod.
Har man vetenskapen på sin sida kan man liksom aldrig ha fel. Har man även logiken, moralen och själva meningen med livet i sin hand, är man var och en sin egen Gud i ett öde landskap av miljoner andra Gudar, finns det väl heller inget som hindrar att man även har döden i sin hand?...
...Fråga dig själv på riktigt och i djupet av ditt hjärta. Litar du verkligen så starkt på din egen vilja att du skulle ge dig själv som sjuk befogenhet att låta en medmänniska ta ditt liv fast din tid inte är kommen ännu?
Är du helt säker på att du inte vill uppleva en gryning till, en sval hand mot din panna, ljudet av boksidor som bläddras? Vi äger inte rätten att statligt sanktionera döden. Livets okränkbara värde är en evig sanning."

Fler får hjälp hos Frälsningsarmén
- Dagens Nyheter - "Romer från Rumänien som får mindre pengar i kopparna. Universitetsutbildade som jobbar svart som byggarbetare. Antalet hemlösa EU-migranter och tredjelandsmedborgare har tredubblats på Frälsningsarméns sociala center i Hornstull."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar