Dagens Nyheter

5 nov. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 6 november

Man och hustru brändes levande i helgen - dog som martyrer
- Stanley Sjøberg i Webbkyrkan - "Man och hustru, unga människor, kristna, fattiga, slavarbetare, vid en tegelbruksfabrik, misshandlades under helgen och kastades sedan in i den eld som bränner teglet. Det var i går. Deras kroppar kremerades. Innan de mötte döden hade de plågats med förnedring. Fattiga, enkla, kristna, har inget människovärde. Makens namn var Shashed Masih och hans hustru hette Shama – det här hände intill en plats som heter QASUR, strax intill gränsen mellan Pakistan och Indien."

Tiden för väckelse är nu
- Stefan Swärd i Världen idag - "Svensk kristenhet har upplevt en konstant tillbakagång sedan 1950-talet. Nedgången kan konstateras på en rad olika områden. Utgivning av kristna böcker och tidningar till exempel har minskat dramatiskt liksom antalet besökare i Svenska kyrkans gudstjänster och antalet medlemmar i frikyrkoförsamlingar. På sextiotalet var prognoserna att kristendomen skulle vara utdöd i Sverige år 2000. Så har det inte blivit. Det beror framför allt på förnyelserörelser under de senaste 50 åren som gett nytt mod och tro åt Guds folk.
Vi lever nu i ett avgörande läge där det är väldigt viktigt att det blir en vändning. Vi behöver inte fler församlingar som bara blir populära bland redan kristna. Vi behöver framför allt församlingar som har förmågan att bryta igenom och nå vanliga människor som helt saknar kristen tro i dag. Och som inte bara skapar kontakter och goodwill, utan som också utmanar människor till frälsning och omvändelse."

 Ideologen, den sociale och maktmänniskan
- Martin Alexandersson i Efter Kristus - "Magnus Utvik skriver i sin bok ”Min Gud var Stalin” om sin erfarenhet i en vänsterextremistisk rörelse. Han hävdar att det i varje sammanhang finns tre typer av människor. Först är det den ideologiskt drivna, sedan är det gruppen som är med av sociala själ och den tredje gruppen är de som är med för att få makt. Jag tror han har helt rätt och att dessa tre grupper finns i varje församling. Frågan är – hur hanterar vi det?"

Harvest and hope in Donetsk, Ukraine
- Marie Willermark´s blog: "A picture tells a story…
This is a photo from The Salvation Army Corps in Donetsk, Ukraine. I picked it up from their facebook page and it shows a traditional harvest display from their thanksgiving meeting in mid October 2014.
Donetsk is in Eastern Ukraine. Because of the fighting, the war going on in and around the city the appointed officers were for safety reasons taken out of the city. The local lay leader, sergeant major Vera Volf (far left in the picture) is in charge."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar