Dagens Nyheter

1 jan. 2015

Nyhetsflödet fredag den 2 januari

Bön inför det nya året
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "I den upprättelsekurs som vi i många år arrangerade i EFS i Mikaelskyrkan brukade vi avsluta med en bön om Jesu herravälde över våra liv. Det är en stark proklamation som passar bra att be också inför ett nytt år. För var och en som vill stämma in:
Herre Jesus Kristus, jag erkänner mitt beroende av dig och tar emot dig som min frälsare, min befriare och min Gud....."


600 liter vatten förvandlades till vin! 2 fiskar och 5 bröd räckte till 1000-tals som blev mätta! Honom ber vi till!
- Stanley Sjöberg i Prayer Point - "Vill ni bedja tillsammans med mig?!
Du Herre tog emot fem bröd och två fiskar ur en ung fiskarpojkes hand. Med Guds välsignelse delades gåvorna till 1000-tals hungrande och ändå blev det tolv korgar över till de fattiga. Du Herre välsignade sex tomma lerkrukor som fylldes med vatten, som förvandlades till vin.
Så har Du bevisat genom hela historien att Du är samme Gud för oss som Du var för Abraham, för Josef i Egypten och profeterna Elia och Elisa i Israel...."

Bygglov klart för Livets ords idrottshall
- Världen idag - "Det var vid ett extra sammanträde som plan- och byggnadsnämnden i Uppsala på måndagen beslutade att bevilja bygglovet.
Livets ords pastor Joakim Lundqvist är glad över beskedet.
– Detta har hela församlingen bett och arbetet för sedan vi började insamlingen till hallen i januari 2012, och det här beskedet är startskottet för en helt ny fas i det spännande projektet, säger han i ett uttalande på församlingens hemsida.
För snart tre år sedan presenterade Livets ord planerna på att bygga en idrottshall utanför kyrkbyggnaden. I våras stod det klart att de åtta miljoner kronor som varit en förutsättning för att gå vidare med planerna, var säkrade genom gåvor. Sporthallen är främst tänkt att användas som idrottslokal av Livets ords skolor och av idrottsföreningen Livets ords IF, som har 14 lag inom tre idrotter."

Lev ett annat rikes ekonomi
- Sändaren - "Så här vid årsskiftet behöver vi fundera på hur vi skulle kunna skapa en nödvändig friktion i förhållande till en alltmer omslutande ekonomistisk verklighet.
Då kan det vara klokt att påminna om att evangeliernas budskap handlar om tro och ekonomi, om förhållanden mellan rika och fattiga, och om ett rättvist samhälle. Gudasonen föddes i enkelhet, levde enkelt och brukade aldrig våld. De första kristna utmärkte sig i en radikal egendomsgemenskap, där de gav tid, arbete och ”nådegåvor” till varandra — och de samlade in medel till de fattiga. Långa stycken i Paulus brev gäller en insamling till behövande (läs: 1 Kor 16, 2 Kor 8).
Drivkraften i denna sociala revolution var att de kristna var väl förankrade i gudsrikets verklighet. Jesu varningar om ”habegäret” tog man på allvar. Kanske skulle vi kalla det ”konsumism”. Till sina efterföljare sa Jesus: ”Akta er för allt habegär!” Därför att ”en människas liv inte beror på överflöd av ägodelar” (Luk 12:15)."

Konflikten mellan Isrtael och Palestina intensifieras
- Dagens Nyheter - "President Mahmud Abbas beslut att ansluta Palestina till den internationella brottmålstribunalen ICC kommer att bestraffas hårt, säger talesmän för Israels regerande Likud-parti....
Men det är ett högt spel för Abbas del. Samtidigt öppnas dörren för israeliska motdrag: Många palestinska ledare, bland dem hela Hamas-ledningen i Gaza, är skyldiga till svåra terror- och människorättsbrott. En person i Abbas närhet säger till DN:
Men det är ett högt spel för Abbas del. Samtidigt öppnas dörren för israeliska motdrag: Många palestinska ledare, bland dem hela Hamas-ledningen i Gaza, är skyldiga till svåra terror- och människorättsbrott. En person i Abbas närhet säger till DN:
– Hamas förföljer och mördar medlemmar av Abbas Fatah-parti i Gaza, och konspirerar mot Abbas på Västbanken. Det bekymrar honom inte om Hamas råkar i klammeri med ICC....
USA befinner sig mellan hammaren och städet. President Barack Obama har just givit sig in i ett nytt Mellanösternkrig, där USA är i akut behov av samordning med Turkiet, Jordanien och andra regionala makter som kräver ett slut på den israeliska ockupationen. Snart kommer Jordanien och Saudiarabien att lägga fram nya pro-palestinska initiativ inför säkerhetsrådet, och mycket talar för att den dag rycker närmare då Israel inte längre kan ta USA:s veto för givet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar