Dagens Nyheter

29 jan. 2015

Nyhetsflödet torsdag den 29 januari

Nytt läromedel om sex utmanar RFSU
- Dagen - "RFSU har för stort och ensidigt inflytande över sex- och samlevnadsundervisningen i den svenska skolan. Det anser Nätverket för samlevnad och sexualitet (NfS) som nu håller på att ta fram ett alternativt skolmaterial.
– I första hand riktar vi oss till kristna skolor, men på sikt har vi som ambition att erbjuda materialet till alla andra, säger nätverkets ordförande Johan Semby, till Dagen.
I ett brev som har skickats ut till medlemmarna i Kristna friskolerådet varnar NfS-företrädare för att samhället håller på att tappa greppet i frågor som har med sex och relationer att göra. ”Organisationer som RFSU och RFSL har fått en monopolliknande ställning i både skola och samhälle, något som är olyckligt inte minst för att deras vägledning sällan återspeglar den helhetssyn på relationer – inklusive kopplingen mellan kärlek och sex – som vi menar är avgörande för ett gott sexuellt samliv.”

Raketattack mot Israel
- Dagens Nyheter - "Flera israeliska soldater har skadats i en attack från libanesiskt territorium. Israels premiärministern Benjamin Netanyahu säger att landet kommer att svara på alla attacker.
Den libanesiska Hizbollahrörelsen tar i ett uttalande på sig attacken, som genomfördes i det omtvistade landområdet Shebaagårdarna.
– Vid 11.25 denna morgon attackerade Quneitramartyrerna från det islamiska motståndet (Hizbollah) en israeliskt militärkolonn i Shebaagårdarna, säger en Hizbollahledare i rörelsens tv-kanal al-Manar."

40 år med fri abort - så blev det
- Ingvar Nilsson i Sändaren - "I år är det 40 år sedan vår nuvarande abortlag trädde i kraft. Över en miljon barn har i realiteten nekats livet sedan fri abort infördes 1974. Att lagstiftning har en normerande funktion och påverkar handlingsmönster i ett samhälle är bevisat. På 1950-talet gjordes cirka 3000 legala aborter och lika många illegala, tillsammans 6000. Jämfört med dagens 38 000 har antalet mångdubblats. En restriktiv drogpolitik gör att färre knarkar. En del gör det ändå, men inte lika många. En restriktiv abortlagstiftning skulle sannolikt innebära färre aborter. En del skulle göra det ändå, men inte lika många."

Israel planlegger å ta imot 120 000 franske jøder
- Norge idag - "Israels promovering og absorberingsstrategi heter nødplanen fremlagt av «the Jewish People Policy Institute». Planen som ble lagt frem for Benyamin Netanyahu forklarer hva som skal til for at Israel skal kunne ta imot 120 000 franske immigranter.
Jerusalem Post refererer den høyt profilerte Jerusalem tenketanken, som har opprettholdt tette bånd til Jewish Agency og ledende politikere, som sier at Israel ikke har implementert nødvendige tiltak for konkurransen med USA, Canada og europeiske land om å tiltrekke høyt utdannede og dyktige forretningsdrivende franske jøder."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar