Dagens Nyheter

30 jan. 2015

Nyhetsflödet fredag den 30 januari

Expressen gör extraupplaga om Hägglund
- Dagens Media - "Extraupplagan trycks i flera tusen exemplar och finns nu tillgängliga runtom i Stockholmsområdet.
– I dag finns det flera olika kanaler som distribuerar nyheter. Men vi väljer ändå att trycka en extraupplaga i dag för att det finns många som vill läsa den."

Hägglund avgår som partiledare
- Aftonbladet - "Göran Hägglund, 56, avgår som KD-ledare och siktar nu mot ett liv utanför politiken.
– Hade jag inte lämnat nu så skulle ansvaret följt att sitta över valet 2018. Det är ganska lång tid att överblicka. Då landade jag i att sluta, säger han."

Göran Hägglund: Jag avgår
- Dagen - "Göran Hägglund avgår som partiledare för Kristdemokraterna. Att det skulle få någon större betydelse för den förda politiken tror han inte. "Jag är inte så viktig som person", säger han till Dagen.
Göran Hägglund snuvade alla luttrade politiska reportrar på nyheten. De hade flockats till en pressträff i riksdagen där ämnet var oklart och spekulationerna många. Vad ville KD? Själva nyheten om sin avgång meddelade sedan Göran Hägglund via Twitter."

"Hägglund har navigerat skickligt och stärkt sin ställning"
- Världen idag - "Statsvetaren Andreas Johansson Heinö ger sin syn på vad Göran Hägglund har betytt för Kristdemokraterna, och hur hans eftermäle kan komma att se ut."

Göran Hägglunds avgång
- Stefan Swärds blogg - "Då har Göran Hägglund avgått efter 11 år som partiledare. Det var överraskande att det kom just nu. När Hägglund valdes för 11 år sedan var han ju ganska anonym, huvudkampen då om partiledarposten stod mellan Mats Odell och Maria Larsson. Sedan utmanade Odell Hägglund om partiledarposten för några år sedan då Hägglund lyckades få drygt 2/3 av rösterna, men det var en ganska omfattande opposition mot honom. Kristdemokraterna har tappat i varje val sedan Hägglund blev partiledare, så det var ett logiskt steg att avgå. Jag minns att jag i partiledarvalet förra gången argumenterade för Odell som partiledare."

Dödlig attack mot israelisk armékonvoj
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "Strax innan lunchtid idag onsdag avfyrade Hizballah-terrorister fem pansarbrytande missiler mot en israelisk armékonvoj på gränsen mellan Libanon och de israeliskkontrollerade Golanhöjderna. Två soldater dödades omedelbart och sju skadades. I samband med attacken utsattes det omkringliggande området för granatbeskjutning. Ett hus i samhället Ghajar totalförstördes efter en direktträff, men inga människor uppges ha skadats. Beskjutningen av Ghajar kan dock ha varit ett misstag, då övrig granatbeskjutning enbart riktades mot militära installationer."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar