Dagens Nyheter

9 jan. 2015

Nyhetsflödet lördag den 10 januari

Är Islam en fredsälskande religion?
- Katoliknu -  "Några säger, att islam är en fredsreligion, att den inte tillåter att man dödar andra, och att de som utför attackerna förvrider islams lära, genom att de gör anspråk på att handla i islams namn. Ytterligare andra säger, att islam verkligen tillåter att man dödar andra, och att det även är ett ädelt syfte. Vem har rätt?"

Kallade att komma tillbaka till Gud
-Robert Åberg i Hemmets Vän - ""Ty mitt folk har begått en dubbel synd: de har övergett mig, källan med det friska vattnet, och huggit ut cisterner, cisterner som spricker och inte håller vatten." Jeremia 2:13
Vi ser idag ett andligt och moraliskt förfall i våra församlingar. De gränsstenar som våra fäder en gång reste (Ordspråksboken 22:28) anses idag otidsenliga och moraliserande. "Vi är kallade att leva i frihet", säger vi men verkligheten är att vi aldrig varit mer bundna än nu bundna i synd och förfall. Det som en gång var självklart för Guds folk att leva heligt, rent och avskilt för Herren har nu ersatts med; "Vi vill bli som alla andra folk." (1 Samuelsboken 8:20).

Namninsamling för samvetsöm barnmorska
- Världen idag - "Den internationella kampanjsajten CitizenGo har startat en namninsamling på internet för att visa stöd för barnmorskan Ellinor Grimmark, som nekades arbete i Sverige för att hon inte ville utföra aborter.
Målet som sattes när kampanjen startade den 23 december 2014 var 50 000 underskrifter, och på onsdagen hade drygt 32 640 namn samlats in.
"Genom denna kampanj vill vi visa Ellinor stöd, värme och respekt från alla som tror på det ofödda livets värde och samvetsfrihet", skriver CitizenGo i sin uppmaning till att underteckna insamlingen."

När terrorn slår till
- Per Ewerts blogg - "Att jag förmodligen skulle ogilla det mesta av vad den här satirtidningen Charlie Hebdo saknar naturligtvis betydelse i sammanhanget. Jag är lika beredd att stå upp för dess rätt att publicera, och journalisternas eller tecknarnas rätt att provocera ändå. Det är just möjligheten att skriva och ge röst åt sådant som många ogillar som är själva poängen med yttrande- och tryckfriheten.
Det innebär naturligtvis inte att jag samtidigt skulle applådera deras metoder, eller för den delen, inte heller svenska provokatörer som Lars Vilks. Att provocera bör vara lagligt, men det innebär inte att det är en dygd.
En skarp, saklig och entydig kritik och ett lika kraftfullt motvärn mot den fanatiska islamism som vill ingjuta skräck och underkastelse i Mellanöstern, i Afrika och nu även i Europa måste i nuläget vara en självklarhet för varje öppet, demokratiskt samhälle."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar