Dagens Nyheter

25 jan. 2015

Nyhetsflödet måndag den 26 januari

Förföljda kristna besvikna på väst
- Dagen - "Kristna förföljs i bland annat Irak, Syrien och Nigeria. Och många menar att Västvärlden befinner sig i ett tillstånd av förnekelse, antingen på grund av brist på ledarskap eller så beror det på politiska eller ekonomiska intressen, säger Habib Afram på Syriac League, till SR:s Människor och tro.
Syriac League hjälper kristna flyktingfamiljer i Libanon och Habib Afram möter regelbundet människor som har tvingats lämna Irak och Syrien.
- Vi befinner oss i det sista stadiet av vår överlevnad i den här regionen. I Irak och i Syrien står vi inför en total exidus. Det är inte något vi själva valt, det är en påtvingad utplåning, säger han och konstaterar att det inte räcker att skicka tält och mat.kristna i Europa och USA borde göra mer."


138 skäl att vara glad i sin själ
- Marie Willermarks blogg - "Nu ska jag hålla mitt löfte från blogginlägget den 2 december och berätta vad slutsumman för nya medlemmar i Frälsningsarmén 2014 är. Med viss reservation. Alla som hanterar statistik vet att det finns alltid någon mer rapport att vänta på. Så reservationen gäller att det kan bara bli bättre.
48 personer har invigts till soldater och 90 har antagits som civilmedlemmar. Det ger en total siffra på 138 personer som valt att markera sin kristna tro och relation till Jesus genom ett konkret ställningstagande. Personerna är fördelade på 17 kårer (lokala församlingar)."

Svenska kyrkans tysta diplomati eller i nöden prövas vännen!
- Bloggen "Tankar i natten"  - Så här svarar Svenska kyrkans internationella chef, Erik Lysén på kritiken, att kyrkan inte höjer sin röst i protest mot förföljelserna av kristna runt om i världen: ”Vi tror mer på dialog än på att skrika högt.” Må så vara, men då inställer sig frågan, hur ser Svenska kyrkans dialog ut med regimen i Nordkorea eller med IS och Boko Haram, för att ta några exempel? Trots att Svenska kyrkan inte vill skrika, borde det väl ändå exemplen på dialogen vara synliga och tydliga. Hoppas att våra förföljda kristna trossyskon får rapporter om hur deras förföljare reagerar och svarar på Svenska kyrkans försök till dialog. Strategin att inte skrika har i vart fall från min horisont sett inte lett till några mätbara förbättringar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar