Dagens Nyheter

23 jan. 2015

Nyhetsflödet fredag den 23 januari

Gå före eller svansa efter?  
- Berit Simonsson i Världen idag - "Huvud eller svans, vilket vill vi vara?
Kristi kyrka har aldrig haft som kallelse att svansa efter.
Att svansa efter är något negativt och föraktligt.
Det handlar om att svansa efter vad andra tänker, säger och tycker.
Svansar efter gör man av feghet och rädsla eller av brist på egen identitet eller för att man saknar ryggrad.
Den som svansar efter möts aldrig av aktning, uteslutande av förakt, den blir förvandlad till och behandlad som en ”icke-person”. Ointressant.
Guds Ord varnar oss för att vara sådana som svansar efter.
Den risken finns tydligen också i dag. Hur bli det så? "

 När judar nu kläms mellan nynazister och extrema islamister i Sverige
- Tommy Dahlmans blogg - "Två promille av jordens befolkning är judar. (Cirka 13 miljoner.) De är att jämföra med världens muslimer som uppgår till 1,2 miljarder .(Cirka 20 % av jordens befolkning.) Andelen nobelpristagare bland det judiska folket är dock 1 446 gånger större än bland muslimerna. I den celebra listan av nobelpristagare genom åren finns det 135! judar. Alla genrer är representerade: Litteratur, Fred, Fysik, Kemi, Ekonomi och Medicin.
Det är vida känt att man genom historien har forskat, diskuterat och avhandlat judarnas intelligens som det högsta i världen. Finns det prosaiska (banala) förklaringar? Handlar det om genetiska komponenter? Frågorna har stötts och blötts. Hur som helst vet vi att det judiska folket, vilket alltid har varit ett jagat och hotat folk, är världsledande inom de flesta ämnesområden. Detta är ren och skär fakta."

Norske supertalangen tror på Gud
- Dagen - "En av Europas största fotbollstalanger, Martin Ödegaard, tror på Gud.– Min kristna tro är väldigt viktig för mig, säger han.
Januari månad är fotbollens ”silly season”, då spekulationerna haglar om vart olika spelare ska köpas och säljas.
En som det talas mest om är norske Martin Ödegaard. Blott 16 år gammal är han hett eftertraktad av Europas storklubbar.
Nu har 16-åringen bestämt sig för regerande Champions League-mästarna Real Madrid. Inget dåligt val för en kille som spelar i Strömsgodset från Drammen.
– Jag är uppväxt i en kristen familj. Och tron är viktig både för mig och de andra i familjen, säger Martin Ödegaard till vg.no.
På Twitter har han skrivit: ”God is Great” och ”Dreams + Hard Work + Dedication + God = Success”. Som ett bevis på vilken plats Gud har i hans liv."


- VG Norge - ""Den kristne troen gir Martin Ødegaard (15) styrke til å lykkes på fotballbanen. Tidligere landslagskaptein Rune Bratseth mener det gir supertalentet en viktig ballast i karrieren.
Som en av Europas beste midtstoppere på 1980- og 1990-tallet snakket Bratseth ofte om viktigheten av sitt religiøse livssyn.
Martin Ødegaard kommer også fra et kristent hjem og legger ikke skjul på at troen er svært viktig for ham.
– Jeg er oppvokst med en kristen familie. Det er viktig både for meg og de andre i familien min, sier Martin Ødegaard til VG."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar