Dagens Nyheter

6 jan. 2015

Nyhetsflödet tisdag den 6 januari

Ett helt evangelium
- Stefan Swärd i Världen idag - "Evangeliet om Jesus Kristus är Guds kraft till frälsning. Som kristna har vi tagit emot frälsningen genom evangeliets nåd. Vår frälsning är inte grundad i våra egna gärningar eller i att vi är goda och skötsamma kristna. Den är grundad bara i Guds nåd. Jesu fullbordade verk, genom sin död och uppståndelse, är enda grunden till att vi får evigt liv. Att tro på Jesus och omvända oss är det enda vi behöver göra för att få del av vår frälsning.
Den kristna kyrkans uppdrag är att värna om och förkunna evangeliet. Ansvaret är också att förkunna Jesus som Frälsaren. Därför är andra frälsningsvägar otillräckliga och felaktiga."

Gudstro
- Pelle Pohulas blogg - "Bör man tro på Gud? Frågan är viktig eftersom svaret påverkar hur man lever sitt liv. Det vore dumt att inte tro på Gud om vi var övertygade om att han existerade. Det motsatta gäller också. Är man övertygad om att Gud inte existerar bör man självfallet inte vara gudstroende. Sanningsfrågan är i högsta grad relevant! Finns det en god allsmäktig Gud eller ej?
Vad finns det då för skäl som talar för Guds existens? Genom historien har det framkastats flera s.k. gudsbevis. Dessa är inte matematiska bevis som inte går att ifrågasätta, utan teorier som tillsammans pekar på det rimliga i den kristna övertygelsen att det existerar ett gott, allsmäktigt och personligt väsen. Här följer några av de viktigaste..."

Rett til selvforsvar
- Norska Dagen - " FN-paktens artikkel 51 gir Israel som suveren medlemsstat rett til selvforsvar.
Det gamle Jødeland var okkupert av verdensmakten Rom etter at landet ble erobret av Pompeius i år 63 f.Kr. Den jødiske oppstand i årene 66–70 e.Kr. ble brutalt slått ned, Jerusalem rasert og Templet brent av keisersønnen Titus. Siden måtte jødene leve i landflyktighet i over 1900 år – underkuet, trakassert og diskriminert. Det levde dog alltid jøder i deres gamle hjemland; men kongedømmet og staten var tapt. Da jødene gjorde opprør for annen gang (132–135 e.Kr.), viste romerne ingen nåde. De ville ikke bare utrydde jødene som folk, men alt som var jødisk, endog den guddommelige forbindelsen mellom folket og landet. Derfor tok de navnet til jødenes verste fiender fra gammelt, filistrene, et gresk folk, og satte på Jødeland. Slik oppsto navnet Palestina (d.e. filistrenes land), en ren navneforfalskning."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar