Dagens Nyheter

12 feb. 2015

Nyhetsflödet fredag den 13 februar

Finansministern kallas till riksdagen om second hand
- Dagen - "Finansminister Magdalena Andersson (S) kallas till riksdagens skatteutskott för att förklara sig om den nya second hand-momsen. Det berättar utskottets ordförande Per Åsling (C) för Expressen.
Både Vänsterpartiet och alliansen är kritiska till att butikerna momsbeläggs sedan årsskiftet. För finansministern finns hotet att riksdagsmajoriteten kör över regeringen i frågan, via ett så kallat "utskottsinitiativ".

Ellinor skrev öppet brev efter jihadist-jämförelse
- Världen idag - "Ellinor Grimmark, som inte kan jobba som barnmorska i Sverige eftersom hon inte vill delta i aborter, har skrivit ett öppet brev till Mona Sahlin, regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism.
I brevet ber hon Mona Sahlin förklara det uttalande som hon gjorde under en debatt i Ersta kyrka förra veckan, och där kallade den som av samvetsskäl inte vill befatta sig med aborter för ”en extrem religiös utövare”.
– […] alla religioner har ju de extrema, farliga fanatikerna; och det är oerhört viktigt både att vi ser dem, att vi fördömer dem, men att vi ser alla, sa Mona Sahlin i den inspelade debatten.
– Också den som vägrar utföra abort är, i min mening, en extrem religiös utövare, på ett helt annat plan än vad ISIS är, sa hon."

Nästa folkväckelse i Sverige…
- Stanley Sjöberg i Prayer Point - "Ni känner säkert till den karismatiska väckelsen som berörde närmast 500 miljoner katoliker över hela världen. David du Plessi var ett redskap i det sammanhanget. I slutet av hans liv profeterade han att nästa stora världsomfattande väckelse blir när muslimer tar emot Jesus och tror på Honom för att följa Jesus."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar