Dagens Nyheter

17 feb. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 18 februari

Märklig profetia går i uppfyllelse
- Stanley Sjöberg i Prayer Point - "Kyrkohistorikern Vinson Synan är ett känt namn i USA och anses mycket trovärdig. Han har skrivit ett stort antal böcker om Pingströrelsens utveckling och undervisar fortfarande vid ett universitet. Jag hade i går kontakt med honom därför att han var en nära vän och medarbetare till David du Plessi som var ett speciellt redskap för Gud i samband med den världsvida karismatiska väckelsen som berörde en halv miljard katoliker och fortfarande har ett betydande inflytande.
Vinson Synan bekräftade för mig i går att David du Plessi flera gånger talade om att det kommer en stor andlig förändring inom muslimvärlden och massor kommer att ta emot Jesus till tro och efterföljelse. Enbart i Iran är det nu över en miljon nykristna, likaså i Egypten, men i minst tio länder pågår stora väckelser."

Busch Thor: Vi behöver en nollvision för aborter
- Världen idag - "Bara några dagar efter att ha blivit intervjuad i Ekots lördagsintervju sticker Ebba Busch Thor ut hakan igen, när det gäller vikten av samvetsfrihet och att få ner antalet aborter.
– Jag anser att vi behöver ha en nollvision och göra mer i abortfrågan. Här har Kristdemokraterna inte lyckats tillräckligt väl de senaste åren, säger hon till Världen idag."

Evigheten med eller utan Gud
- Bength Gustafsons blogg - "När jag ser ut över ”det kristna landskapet” idag i Sverige och världen över, så måste jag tyvärr konstatera, att Jesu återkomst och evighetsperspektivet är i mångt och mycket det glömda perspektivet, i förkunnelsen, i det kristna tänkandet och medvetandet. Följden har blivit, att även kristna människor lever och planerar sina liv och sin framtid som om Jesus inte kommer tillbaka och som om evigheten med eller utan Gud är en utopi. Självklart finns det undantag ifrån detta, men jag tror, att här behöver vi som är kristna idag en genomgripande väckelse och renässans, för att kunna se och förstå vad som faktiskt händer i vår tid, men också för att kunna se och förstå allvaret i det som händer."

På väg att utvandra till Israel
- Dagens Nyheter - "Redan för ett år sedan fattade Anya Raben och hennes familj beslutet att utvandra till Israel. Att leva som jude i Köpenhamn är inte längre möjligt, menar hon.
Anya Raben var en av gästerna på den judiska kon­firmation som utsattes för en terror­attack i lördags natt.
Redan för ett år sedan fattade Anya Raben och hennes familj beslutet att utvandra till Israel. Att leva som jude i Köpenhamn är inte längre möjligt, menar hon.
Anya Raben var en av gästerna på den judiska kon­firmation som utsattes för en terror­attack i lördags natt.
I bitande kyla böjer sig Anya Raben framför blomsterhavet och tänder två små värmeljus. Framför henne tornar synagogan upp sig, en stram blekgul byggnad utan synliga judiska attribut.
– Min relation till den här platsen? Den är mitt liv. Det är här våra ritualer äger rum. Det är här vi lämnar ut oss själva."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar