Dagens Nyheter

15 feb. 2015

Nyhetsflödet söndag den 15 februari

Attentat riktat mot Lars Vilks
- Dagen - "Skottlossning med dödlig utgång i Köpenhamn på ett evenemang där den svenske konstnären deltog.
Det var på ett möte i ett kulturhus i stadsdelen Österbro som skottlossningen utbröt. Lars Vilks deltog i en debatt under namnet "Konst, hädelse och yttrandefrihet" i vilket som den danska tidningen Politiken beskriver som ett attentat riktat mot den svenske konstnären. Lars Vilks är känd för att ha en hotbild över sig efter att ha tecknat profeten Muhammed som rondellhund. Flera attentat har tidigare riktats mot honom."

Modern antisemitism är förklädd
- Lisa Abramowicz och Ulf Öfverberg i Sändaren - "Jo, Anna-Karin Hammar och Lena Lönnqvist, kritik av Israel kan visst vara antisemitism. Inte alltid, men ofta. Exempelvis slås det i internationella dokument fast vad som kännetecknar antisemitism; att när Israel framställs som en rasistisk stat eller när Israel bedöms efter måttstockar som inte tillämpas på någon annan stat handlar det om antisemitism förklätt som kritik av Israel, men som egentligen riktar sig mot judar. Notera också att Israel av Freedom House bedöms som ett av två fria länder i Mellanöstern. Det andra är Tunisien.
A-K H och LL demoniserar Israel och dess judiska invånare konsekvent. Ingen annan stat bedöms efter samma måttstock som Israel; Israel som världens jude."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar