Dagens Nyheter

7 feb. 2015

Nyhetsflödet söndag den 8 februari

”Jihadism är en form av islam”
- Dagens Nyheter - "Attentaten i Paris var ett moraliskt Pearl Harbor”, hävdar Bernard-Henri Lévy. Efter att ha talat i FN:s generalförsamling kommer filosofen till Stockholm. Boklördag träffade en fransman med blandade känslor för Sverige.Bernard-Henri Lévy hävdar att de terrorister som låg bakom terrorattackerna i Paris faktiskt tillhörde en form av islam.
– Det är många som i dag hävdar att detta inte hade något med islam att göra. Men jag hävdar motsatsen: jihadismen är en form av islam. Det är förvisso en ultraliten form av islam, men den finns och den leder fram till vad vi har sett i Paris, menar Bernard-Henri Lévy.
Nu är det viktigt att demokratierna håller huvudet kallt i vad han beskriver som ett krig mot terrorismen."

Framsteg för Kubas kristna
- Dagen - "Kuba får sitt första kyrkbygge på 50 år. Det ses som ytterligare ett bevis på allt bättre relationer mellan kyrkan och det kommunistiska styret.
Det är den katolska skriften Signum som skriver om att det är i staden Sandino, på sydvästra delen av ön, som det historiska kyrkbygget kommer att ta form. En gudstjänstlokal för 250 personer kommer att uppföras, berättade den kubanska katolska biskopen Jorge Enrique Serpa Pérez här om dagen.
Den allt mindre spända relationen mellan regeringen och kyrkan är en långsam utveckling som grundades i den förre påven Benedikts besök i landet 2012. Något som i ett första steg ledde till att presidenten Raul Castro gjorde långfredagen till helgdag. Sedan detta besök ska den kubanska regimen ha lämnat tillbaka 20 kyrkor till den katolska kyrkan, kyrkor som staten tidigare konfiskerat. Men nu uppförs alltså för första gången på ett halvt sekel en ny kyrka."

IS och "Den blomstertid nu kommer"
- Stanley Sjöberg på Prayer Point - "Jag har idag på morgonen proklamerat min tro på twitter. Det var upprörande med FN´s rapport om hur små kristna barn blir korsfästa, begravs levande, när IS ska visa sitt hat. Ändå värre (!) att Dala-Demokraten i en ledare hävdar att då kristna i Sverige tycker att barn ska kunna sjunga ”den blomstertid nu kommer”, då jämför tidningens ledarsida detta med Islamiska Statens påtvingande grymheter. Jag kallar det idiot-socialism. Men det finns en ateism i vårt land som påminner om kommunismens besatthet att vilja utplåna kristendomen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar