Dagens Nyheter

30 maj 2015

Nyhetsflödet lördag den 30 maj

"Gud är Gud"
- Dagen om den kommande konferensen i Globen "Fire of God" - "Två veckor innan konferensen Fire of God i Globen gästades Kanal 5:s Breaking news av Patrik och Charles Haddad som fick berätta om arrangemanget.
- De ringde upp oss efter att ha sett reklamen och undrade om vi kunde vara med i programmet, berättar Charles Haddad för Dagen.
- Vi bad och frågade Gud "Är det här från dig?" och upplevde då att vi skulle tacka ja.
Programledaren Filip Hammar sa i presentationen av Patrik och Charles Haddad att "den sexiga kristendomen har gjort entré", men det försökte bröderna att tona ned. Patrik konstaterade att "ett möte med Gud förändra allt" och när de fick frågan hur de har råd att hyra Globen i tre dagar svarade Charles "Gud är Gud" vilket resulterade i applåder från studiopubliken."

Svaret på sekler av muslimsk aggression
- Kjell O. Lejon i Världen idag - Korstågen del 2/3.
"Hur skulle man utifrån kristen synvinkel agera på de månghundraåriga muslimska erövringarna, som aktualiserades när man i det kristna östromerska riket åter var direkt hotad av sunnimuslimsk seldjukisk-turkisk aggression vid 1000-talets slut? Stora landområden i Arabien, Persien, Mindre Asien, Syrien, Palestina och Nordafrika hade redan fallit, kristna pilgrimer var fortsatt attackerade, och nu stod de fientliga muslimska trupperna i Konstantinopels närhet, varför kejsaren Alexios I Comnenos (1081–1118) inte såg någon annan utväg än att vädja till de kristna i väst om hjälp. En envoyé mötte påven Urban II (1088–1099) i Piacenza i mars 1095...."

Normkritik marginaliserar
- Erik Hagström i SvD - "Det är viktigt att alla barn får möjlighet att lära sig om sex och samlevnad. Men lika viktigt är vad som lärs ut till barnen. Är det rimligt att förvänta sig att 15-åringar ska ha flera sexpartners? Är normbrytande aktiviteter viktigare än omsorg för hälsan?
Enligt skollagen ska utbildning vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet, både vad gäller metod och innehåll. Det kristna nätverket NFS, Nätverket för samlevnad och sexualitet, gav biologen och gymnasieläraren Ulf Silfverling i uppdrag att granska de fyra vanligaste böckerna i gymnasieskolans sex- och samlevnadsundervisning. Slutsatsen ges av rapportens titel: ”Naturkunskap – icke godkänt!”.I boken Synpunkt 1a1 (Gleerups 2011) står: ”Sexualdriften handlar också om ren lust och njutning. Detta gäller inte enbart människan. Bland t.ex. schimpanser har man konstaterat att många individer i flock kan ha sex med varandra, även inom samma kön” (s. 158). Eftersom normer i samhället inte tycks duga något till är det kanske logiskt att se till djuren för normativ vägledning."

De sista kristna
- Annika Borg i Hemmets Vän - "I dagarna utkommer en bok av den danske journalisten och tidigare politikern (Radikale Venstre) Klaus Wivel. Den heter De sista kristna: berättelsen om de förföljda, de som flytt och de som vägrar ge upp (Marcus förlag). Smaka ett ögonblick på den titeln. Upprinnelsen till boken är ett brev Wivel skrev till den danska utrikesministern med frågan om vad regeringen tänkte göra åt fördrivningen av kristna i Mellanöstern (judarna är för länge sedan borta, utom några enstaka, som i Jemen). På detta brev fick Klaus Wivel inget svar. Därför begav han sig till Västbanken, Gaza, Egypten, Libanon och Irak och såg med egna ögon fördrivningen av kristna. Och han mötte även de välmenande västerlänningar som förnekar alla problem. Vår tids paria är de kristna i Mellanöstern. Smaka ett ögonblick på den utsagan också."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar