Dagens Nyheter

16 maj 2015

Nyhetsflödet söndag den 17 maj

Gideoniterna passerade historisk milstolpe
- Dagen - "Organisationen har nu delat ut två miljarder biblar. Den internationella ledaren, William Thomas, gläds över siffran, men förklarar att den inte är det viktigaste.
"Vi delar ut biblar eftersom de räddar själar. Bakom varje siffra finns ett ansikte, bakom varje ansikte en berättelse, bakom varje berättelse en ovärderlig själ som har potential att leva i evighet", säger han."

Allt du behöver veta om benförlängning och lite till
- IT-pastorn i Efter Kristus - "Detta skrivs några timmar innan TV4 kommer att sända ett avsnitt av Kalla fakta som av allt att döma kommer gå hårt åt en framväxande skara av helandepredikanter. Den enda som syns på bild i trailern är Jens Garnfeldt, men pluralformen används. Också Torsten Åhman använder plural i det korta klippet där han kallar dessa som programmet ska handla om för “charlataner”. Ett tilläggsklipp finns där Samuel Varg Thunberg visar hur man kan fejka benförlängning. I en artikel i Dagen verkar han mena att det är den enda sortens benförlängning som finns inom kristna sammanhang. Denna svartvithet gör oss en stor otjänst. Jag har försökt råda bot på den i tidigare inlägg, där jag bland annat går i dialog med Torsten Åhman."

Vatikanen erkänner Palestina
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Vatikanstaten erkänner Palestina i ett nytt fördrag som förhandlats fram mellan Vatikanstaten och den palestinska myndigheten. Palestiniernas president Mahmud Abbas ska med anledning av avtalet träffa påve Franciskus nu på lördag.
Det var den bilaterala kommissionen mellan Vatikanen och den palestinska myndigheten som träffades i Vatikanen i onsdags och som efter mötet meddelade att de har nått överenskommelse om ett övergripande avtal.
Avtalet ska nu överlämnas till respektive myndigheter för godkännande och för att inom en snar framtid undertecknas, meddelade Vatikanstaten i onsdags.Vatikanstaten har – förutom ett geopolitiskt anspråk på Jerusalem och en tydlig önskan om att spela en politisk roll i området – tagit starka intryck av dessa starkt pressade kristnas formuleringar när man nu erkänner en palestinsk stat.
Det inträffade visar den katolska kyrkans uppenbara sårbarhet när kyrkans ledning ska försöka förena politiska maktambitioner med en trohet mot kyrkans grundläggande trossatser."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar