Dagens Nyheter

31 maj 2015

Nyhetsflödet mådag den 1 juni

Hillary Clinton: Bibeln är det levande ordet!
- Dagen - "Lyckades imponera på pastor i South Carolina med sin bibelkunskap.
Intet ont anande klev pastor Frederick Donnie Hunt in på sitt lokala bageri i Columbia i South Carolina med Bibeln i handen. Men det blev nog inte riktigt som han hade tänkt sig. Inne på bageriet fanns nämligen den amerikanske presidentkandidaten Hillary Clinton och hennes följe som också var sugna på något sött.
Istället för bibelstudier fick pastor Frederick Donnie Hunt fick ett improviserat samtal med den amerikanska presidentkandidaten. Och samtalet blev snabbt en världsnyhet på CNN.
Hillary Clinton frågade nämligen pastorn vad han skulle studera. Hunt svarade 1 Korintierbrevet 13, varpå presidentkandidaten replikerade att ”Oh, den känner jag väl” och reciterade hela versen: ”Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst”, skriver CNN.
Och inte nog med det. Pastor Hunt, som till vardags arbetar för Columbia''''s First Calvary Baptist Church, fick också med sig några uppmuntrande ord på vägen:
– Du gör det som är viktigast att göra, det är att fortsätta studera och lära sig mer om vad skriften säger och vad det betyder. Jag har många predikande vänner som skickar mig bibeltexter och ibland minipredikningar varje dag, förklarade Clinton enligt CNN."

Gåvan att profetera
- David Wellstams blogg - "KAN ALLA PROFETERA?
Gud kallar några till profeter, ger många gåvan att profetera, men alla kan profetera! Profet är en tjänstgåva, en av fem ledare som är Guds gåva till församlingen. Profeten har inte bara en eller flera av de profetiska gåvorna, utan hela profetens person och tjänst präglas av den profetiska smörjelsen och ett profetiskt perspektiv (läs mer om profeten HÄR.) Andra får en eller flera av de profetiska gåvorna. Det innebär att de regelbundet fungerar i dessa gåvor. Slutligen är det mina övertygelse att alla kan profetera. Gud talar till alla sina barn och kan ge dem budskap att ge vidare till andra, även om den som har gåvan att profetera oftare får ord och orden är mer precisisa.
    "Alla har ni möjlighet att profetera, en i sänder, så att alla får lära sig något och alla får uppmuntran" (1 Kor 14:31)

Fire of God
- Fire of Gods hemsida - "Nu har det blivit dags. Visionen om att ha en konferens i Globen har äntligen blivit verklighet. Var med och kickstarta sommaren tillsammans med tusentals andra människor i Guds närvaro.
Vi vill att detta ska vara ett tillfälle för människor att samlas och tillsammans ropa ut till Gud för Hans löfte om väckelse i vårt land. Det finns en plats och ett djup hos Gud som Han kallar oss att upptäcka och kliva in i. En plats av förnyelse, överflöd och intimitet med Honom!
Vår förväntan är att Gud ska andas ut ny kraft över oss. Gud längtar efter att uppmuntra och styrka sitt folk med kunskap och större uppenbarelse om sina löften för oss. Både som enhet och individer.
Vi tror starkt att Gud kommer i enlighet med sitt ord. Han kommer utföra mirakler, helanden och återställa oss i överflöd under dessa möten. Undervisningens främsta syfte är att dra oss närmare Fadern. Där kan vi vandra i Hans ledning och ta vara på de löften och välsignelser som är givna oss."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar