Dagens Nyheter

2 maj 2015

Nyhetsflödet söndag den 3 maj

Sekulärprofeterna som avslöjades vara falska
- Tommys blogg i Inblick - "Intresset för religion har gått åt ett helt annat håll än vad de ateistiska och sekulärhumanistiska förståsigpåarna försökte intala världsmedborgarna under förra seklet.
Kristendomens tillväxt har varit explosionsartad. Philip Jenkins som är professor i historia skriver i boken "The Next Christendom" hur det bara i Korea har vuxit från en till femtio procent kristna på hundra år. Korea är idag inget land med lågt BNP längre, men en nation som har en av världens mest stabila ekonomiska tillväxter. En likadan utveckling ser vi i världsnationen Kina.  Om fyrtio år räknar man med att det finns en halv miljard kristna kineser och professor Jenkins hävdar att det kommer att ändra hela historiens utveckling. Den typ av kristen tro som växer över världen är inte den slags sekulärkristendom som Svenska kyrkan och den största delen av frikyrkan i Sverige står för, vilken har lyckats med att marginalisera och åsidosätta bibeltron till dunkla avkrokar här hemma i Sverige. Tvärtemot vad sekulärprofeterna siade handlar det idag om en stark tro på det övernaturliga, att Jesus lever och gör under, synd, omvändelse, lärjungaskap och bibelns tillförlitlighet."

Risk att vi fördummar dem vi kallar för sökare
- Dagen - "3 frågor till Magnus Persson, pastor i United Malmö.
Hur kommer det sig att diskussionen kring hur vi firar gudstjänst blivit så aktuell i svensk frikyrka?
– Vi har experimenterat väldigt mycket med gudstjänsten med en längtan att nå ut till människor utanför kyrkan, att bli mer attraktiva. Men till sist tappar man bort sig själv och blir någon annan än den man är.
– Frågan som brukar ställas är: Vad ska vi göra med gudstjänsten? Men en viktigare fråga är: Vad gör gudstjänsten med oss? Den frågan har vi börjat titta på nu.
Håller begreppet sökarvänlig på att tappa i betydelse?
– Jag uppfattar det så. Vi är många som har sysslat med det och gjort det med goda motiv. Risken finns att vi fördummar dem vi kallar för sökare när vi gör om gudstjänsten så mycket att den nästan inte påminner om kyrka längre."



Gör utrymme för Jesus i din stressade vardag
-  Camilla Olsson i Världen idag - "När vi ber leder han oss bort från onödiga tidstjuvar och in på hans vägar. Desto mer du ber, desto mer får vår tid i vardagen djupare innehåll och mening. Tid blir inte transportsträckor, inte ens tiden i långa telefonköer. Den kan användas för ett enkelt bönesamtal med Jesus. Helt plötsligt får du utrymme att vara till välsignelse för någon annan. Du kan göra skillnad i någon annan människas liv. En enda minut i bön med universums Gud kan göra hela skillnaden, och du använder din tid väl innan din tur i kön kopplas in.  Det är kvalitetstid som mättar vårt liv med innehåll. Använd din tid väl, bönen är ett av de absolut bästa alternativen. Gör utrymme för Jesus i din stressade vardag. Det är en ren tidsvinst!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar