Dagens Nyheter

14 dec. 2013

Nyhetsflödet lördag den 14 december

Hur bygger du ditt liv?
- Bo Wetteus i Hemmets Vän - "Förra veckan var det en god, kristen byggmästare som vi fick följa de sista stegen på jorden.  Hela livet har han byggt hus åt sig själv och sin familj, men också åt andra. Han har också medverkat vid byggandet av kyrkor och ungdomsgårdar och satsat sin tid och sitt liv på att skapa möjligheter för många att samlas för att höra Guds ord och dela kristen gemenskap.
En fråga ekade i mina öron och mitt inre under hela begravningen: Hur bygger du ditt liv? Vad är det som är viktigt? Vad gör du med resten av åren du har kvar? Vad lämnar du efter dig som arv till din familj och till andra? Håller ditt livsbygge för prövningen inför Honom, som rannsakar hjärtan och njurar? Skall det du byggt brinna upp i prövningens eld eller finns det något som kommer att bestå?
"

Pastor Ulf Ekman är den svenska kristenhetens svar på fotbollens Zlatan
- Tommy Dahlmans blogg - "Jag har inget behov av att försvara Pastor Ulf Ekman. Jag har fullt upp med mitt och han med sitt. Det jag dock kan konstatera är att det som har åstadkommits under dessa 30 år som Ulf Ekman varit verksam är större än under Lewi Pethrus dagar. Ingen tid kan väl kanske jämföras med någon annan era. Varje skede har ju som bekant sina egna förutsättningar. Och i Guds rike tävlar vi inte. Men mitt i allt drev som pågår måste någon få lyfta fram det enorma som Livets Ord har varit med om att se växa fram över världen.  På lokal nivå, i Uppsala, är Livets Ord en fantastisk församling som under lång tid har varit den största gudstjänstfirande församlingen i Sverige och som fortfarande döper över 100 människor varje år och som mycket sannolikt kan vara 5000 medlemmar om några år. Vore inte det ett mera fruktbärande samtal? Vore inte det stoff för positiva och annorlunda artiklar i kristen media. Varför måste det alltid handla om förvecklingar, uppgörelser, konflikter och teologisk granskning varje gång en kristen tidning ska lyfta fram någon sida hos Ulf Ekman?
Ingen kommer någonsin att kunna stoppa Ulf Ekman, hur mycket man än försöker. Det finns substanser i tillvaron som bara lyfter högre och större desto mer motstånd de får. Ulf är ett sådant material. Så ni som trycker på, pressar in, bänder upp, jag har dåliga nyheter till er: Det kommer att bli ”värre”
.

Læren om «Kristi brud» lever fortsatt i Knutby
- Norske Dagen - "Omstridt teologi styrer fortsatt svensk menighet, ifølge anonyme menighetsmedlemmer.Den svenske pinsemenigheten Knutby Filadelfia fikk i 2004 massiv oppmerksomhet i forbindelse med en drapssak. I retten kom det fram at Knutby-menigheten hadde en sektlignende struktur og en helt egen teologi.
Den kvinnelige pastoren Åsa Waldau var utpekt av hovedpastor Helge Fossmo som «Kristi brud».
Waldau ble omtalt som forloveden til Jesus og formidlet budskap som angivelig kom fra hennes fremtidige brudgom. Selv fungerte Fossmo som Jesu stedfortreder i menigheten, noe han ifølge flere vitneutsagn brukte for å utøve makt i forsamlingen.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar