Dagens Nyheter

8 dec. 2013

Nyhetsflödet söndag den 8 december

Jesu uppståndelse från de döda – Vår tros främsta värdemätare
- Bength Gustafsons blogg - "Den kristna tron står eller faller med Jesu uppståndelse från de döda. Detta minst sagt chockerande uttalande är inte mina ord, utan det är Paulus som säger detta.  I 1 Kor. 15  redovisar Paulus tre helt avgörande delar som ingår i ett huvudstycke i ”Skrifterna”: 1. Jesus dog för våra synder. 2. Jesus blev begraven. 3. Jesus uppstod från de döda på tredje dagen. Därefter skriver Paulus om alla dem som Jesus visade sig för efter sin uppståndelse, och därefter ställer Paulus allt på sin spets och skriver, att om Jesus inte har uppstått från de döda, då gäller följande: 1. Då finns det ingen uppståndelse från de döda över huvud taget. 2. Då är all vår predikan tom och till ingen nytta. 3. Vår tro är förgäves och meningslös. 4. Vi är falska vittnen. 5. Vi är fortfarande kvar i våra synder. 6. Alla som har dött i tro på Jesus har gått förlorade. 7. Som kristna och som troende är vi de mest ynkliga och beklagansvärda av alla människor. (1 Kor. 15:1-19)."

Jesus på varje sida; 7 anledningar till att läsa Gamla Testamentet!
- Jonas Nordén i Efter Kristus - "Någon har räknat ut att läsandet av Gamla Testamentet endast utgör 10% av en normal kristen mäniskas bibelläsning. Om vi räknar bort Psaltaren och Ordspråksboken är vi förmodligen nere på 5%. “Vad gör det?” kanske många av oss tänker. “Ingen större förlust väl?” Men tillåt mig föreslå sju anledningar till att ägna denna äldsta del av vår Bibel lite mer uppmärksamhet.

Frelsesarmeen er oppe og går igjen
 - RanaBlad Norge; Från Mo i Rana - "Mandag var første dagen den tradisjonelle julegryta var å se i byen, og der skal den stå fram til 21. desember.
– Pengene går til Frelsesarmeens sosiale arbeid. Til jul er det mange som trenger litt ekstra hjelp til forskjellig som klær og ved, men i hovedsak er det mat vi hjelper med. Vi deler ikke ut penger, men bidrar der det trengs. Folk tar godt imot julegryta.
– Det er viktig at folk vet at Frelsesarmeen er oppe og går igjen. Vi har ca. 12 disipler, eller uniformerte, ler Skuland og legger til:
– Men jeg håper at flere har lyst til å være med, vi trenger rekruttering.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar