Dagens Nyheter

26 dec. 2013

Nyhetsflödet torsdag den 26 december

En kyrkoledares svåra uppgift
- Carl-Henrik Jaktlund i Dagen - "Men problemet tycks uppstå när teologen blir kyrkoledare, för det är en annan roll med en annan förväntan. Där är det inte i första hand problematiserandet som efterfrågas, snarare önskas inspiration samt tydliggörande av grund och riktning för det gemensamma arbete som samfundet vilar på och utgår ifrån.
En kyrkoledning förväntas helt enkelt vara mer än en samtalspartner. Inlyssnande, javisst – men även i allra högsta grad samlande och pådrivande.
"

Predika julen fullt ut som ett värn mot förklenande liberalkristendom!
- Tommy Dahlmans blogg - "Om Gud inte blev människa och om Kristus inte var Gud när han blev människa skulle Gud fortfarande bara vara långt borta, exklusiv, stor, mäktig, avlägsen och bullrande. Och vi skulle fortfarande bara vara små, ängsliga, övergivna och ensamma. Utan Jesu preexistens, att han föddes av en jungfru och att han var både Gud och människa blir evangeliet bara en blodfattig moralpredikan. Nerven, värmen, kraften, anden och blodet saknas. Kristus och hans kyrka är mer än makt och klara starka basuner. Grundtonen är en annan: Själavårdaren. Herden, Människovännen. De varma ögonen. Det fasta handslaget. Den som har sett julen har sett Jesus. Den som har sett Jesus har sett Gud."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar