Dagens Nyheter

28 dec. 2013

Nyhetsflödet söndag den 29 december


Mellandagar, mellanmjölk, mellanöl och mellandagsrea
- Tommy Dahlmans blogg - "Mellandagar, mellanmjölk, mellanöl och mellandagsrea. Det finns inga mellandagar i livet. Kalendrarna har dem. Men det är en väsentlig skillnad på dessa två. I det ena fallet handlar det om döda bokstäver och siffror. I det andra finns det blod som pumpar runt i levande ådror. Almanackan hjälper oss att hålla ordning på hur många år vi är, men det är också allt. Vad de ska innehålla bestämmer vi själva.  Åren går och frågan blir allt viktigare för mig. Lever jag dem?"

En ensidig kampanj från Svenska kyrkan
- Johanna Andersson i Göteborgsposten - "Syftet är uppenbarligen att det ska bli så krångligt att handla apelsiner från Israel att antingen konsumenten eller butikspersonalen ger upp.
Svenska kyrkan driver nu en julkampanj till stöd för Palestina. Den som går in på kampanjhemsidan finner att det handlar om olika bojkottåtgärder mot Israel. Inom ramen för kampanjen tillhandahålls ett helt paket med förslag på olika politiska aktiviteter: pamflettspridning, affischering, flygbladsutdelande och politiskt korrekta ordlistor. Svenska kyrkans eget bojkott-kit, vackert illustrerat med bilder på uppskurna citrusfrukter. Hela kampanjen påminner om stämningen i någon revolutionär källarlokal på 1970-talet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar