Dagens Nyheter

11 dec. 2013

Nyhetsflödet onsdag den 11 december

Vi förstår inte de teologiska diskussionerna
- Hans Johansson i Sändaren - "Ska vi förkunna Jesus som världens frälsare? Ja! Jesus är exklusiv, inte en av frälsarna. Vi tror på världens frälsare. I ingen annan finnes frälsning. I glädje predikar jag om vad jag funnit, det är inte att slå andra i huvudet. Så länge jag inte använder makt — makt har alltid förvanskat evangeliet. Med frimodighet vill jag förkunna glädjebudet att: ”I dag har en frälsare fötts åt er … och han är Messias Herren.”

Skolavslutningar flyttas – kyrkan vill inte ta bort välsignelsen
- Världen idag - "I Nättraby och Hasslö utanför Karlskrona flyttas nu skolavslutningarna från kyrkorna. Detta sedan kyrkorådet förklarat att de inte tänker ta bort bön och välsignelse från samlingar i kyrkorna.
De senaste årens konflikter kring konfessionella inslag vid skolavslutningar går vidare. I Nättraby-Hasslö församling utanför Karlskrona väljer nu skolorna att avstå från avslutningar i kyrkan.
– Vi hade bokat kyrkan. Men nu har kyrkorådet bestämt att man inte kan välja bort bön och välsignelse och det respekterar vi rektorer, säger Nättrabyskolans rektor Kurt-Inge Johnsson till bltsydostran.se
."


Ateisme straffes med døden i 13 land
- Vårt Land - "Personer som åpent står fram som ateister, risikerer dødsstraff i 13 land, alle muslimske.
Også i en rekke vestlige land foregår det omfattende diskriminering av ateister, ifølge Den internasjonale humanistorganisasjonen (IHEU).
Blant disse er hele sju EU-land: Østerrike, Danmark, Tyskland, Hellas, Ungarn, Malta og Polen. I alle disse landene kan blasfemi straffes med opptil tre års fengsel, går det fram i The Freethought Report 2013, som ble lagt fram tirsdag i forbindelse med FNs menneskerettighetsdag
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar