Dagens Nyheter

21 dec. 2013

Nyhetsflödet lördag den 21 december

”Människor är väldigt generösa på julen”
- Landets fria - "En samtidspolitik som inte inkluderar alla blir extra tydlig under en högtid som gått mer mot konsumtion än mot sitt originalbudskap. Frälsningsarméns arbete med matutdelning, julgryta och sociala center blir särskilt viktigt under julen.
Frälsningsarmén är en kristen kyrka som agerar där det behövs och engagerar sig för dem som står utanför samhällsskiktet på ett eller annat sätt. Kyrkan är verksam i 124 länder, har över en miljon medlemmar och är känd världen över för sitt starka sociala hjälparbete och sin säregna uniform.
"

Dödshjälpsdebatten är återupplivad
- Dagen - "Det finns många skäl för att avvisa tanken på läkarassisterat självmord och dödshjälp. Det skriver sju läkare verksamma vid den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet.
Diskussionen om dödshjälp återkommer med jämna mellanrum. Nu senast efter nyheten om det så kallade romantiska självmordet på två 87-åriga makar i Frankrike. Dödshjälp är idag förbjudet i Frankrike, men opinionen pekar på lagändring. I Sverige föreslog Statens medicinsk-etiska råd (SMER) en legalisering av läkarassisterat självmord. Men de flesta läkare som dagligen arbetar med lindrande vård för döende patienter motsätter sig en lag som tillåter läkarassisterat självmord och dödshjälp.
"

Alle slags folk får hjelp
- Moss Avis - "Det var fullt av folk hos Frelsesarmeen tirsdag da julehjelpen ble delt ut.
 – Hadde det ikke vært for Frelsesarmeen, hadde det ikke blitt rare greiene. Jeg får minstetrygd, og det strekker ikke langt.
Det sa en av de mange som var på Frelsesarmeen Moss korps' lokaler tirsdag, da julehjelpen ble delt ut. Folk i alle aldre, fra barnefamilier til eldre mennesker, ventet i kø for å få kjærkommen hjelp før jul.
– Man behøver ikke være flau over å komme hit. Her føler man seg velkommen, sa mannen Moss Avis snakket med. Han har fått hjelp av Frelsesarmeen flere ganger.
– Hadde vi ikke hatt Frelsesarmeen vet jeg ikke hva vi skulle gjort. De gjør veldig mye positivt, sa han.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar