Dagens Nyheter

19 dec. 2013

Nyhetsflödet torsdag den 19 december

Kanske kan det vara en smula viktigare att våra barn faktiskt lär sig skriva och räkna
- Marcus Birro i Expressen - "Det har talats mycket om skolan den senaste tiden. Var tredje pojke i årskurs 9 går ur grundskolan med en läsförståelse som är sämre än vad den nya Pisa-undersökningen kallar "grundläggande för fortsatt lärande"...
...Dagens unga föräldrageneration ser sig gärna som näst intill perfekta. Det är jämställt och fantastiskt. Ändå går var tredje pojke ur grundskolan utan att kunna läsa ordentligt. Hur bra är vi då? Hur väl har vi uppfostrat våra barn när de är gamla nog att ha moppe och ha sex men inte ens kan läsa en bok?
I detta besvärliga läge för svenskt utbildningsväsen föreslår RFSU på allvar att sex ska in i alla skolans ämnen.
Kanske kan det vara en smula viktigare att våra barn faktiskt lär sig skriva, läsa och räkna innan vi dribblar in ämnet hållfasthetslära hos en kondom på fysiklektionen?
"

Belgien avskräcker från aktiv dödshjälp
- Per Ewert m.fl. i Svenska Dagbladet - "Belgien är på väg att bli det första landet i världen att tillåta dödshjälp på barn. Utvecklingen är ovärdig ett civiliserat land, och visar faran med att öppna dörren för att låta samhället aktivt ta sina medborgares liv, skriver flera debattörer gemensamt.
Värnandet av människolivets dyrbarhet har såhär i slutet av 2013 fått ytterligare ett allvarligt slag i Europa. Ett lagförslag om att utsträcka Belgiens lag om aktiv dödshjälp till att även innefatta barn antogs i torsdags i överhuset i landets parlament, och endast ett klubbslag i underhuset återstår nu innan Belgien blir det första landet i världen att tillåta dödshjälp på barn. Detta är något som vi beklagar djupt. Denna lag kan knappast betraktas som annat än ytterligare ett tecken på att vår kontinent tar ytterligare steg neråt på det sluttande plan, vars existens konsekvent viftas bort av dödshjälpförespråkare, men som visar allt tydligare tecken på att vara högst verkligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar