Dagens Nyheter

30 dec. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 31 december

Nyårspredikan, reflektioner inför 2014 m.m.
- Stefan Swärds blogg - "Idag höll jag en profetisk nyårspredikan lite i förskott, med delgivning av profetiska förnimmelser för 2014.
En stark förnimmelse av att Gud vill göra något i Stockholm under 2014, en känsla av öppen himmel, Guds närvaro, en Gudslängtan bland vanligt folk vilket kommer att göra det lättare än vanligt att fylla kyrkorna med nyfikna och sökande människor. Det är dock viktigt att vi som kyrkor i ett sådant läge förkunnar ett tydligt evangelium i Andens kraft.
Betonade också att evangeliets kraft och kärna ska proklameras, predikas, vittnas ut av alla delarna av församlingen i alla tänkbara situationer.
En central aspekt av evangeliet är den totala nåden och rättfärdigheten som Gud erbjuder den som tror på Jesus och omvänder sig från sin synd. Även den störste bland alla syndare.
"

Inför 2014 – solen ska vändas i mörker och månen i blod
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Solen ska vändas  i mörker och månen i blod, innan Herrens dag kommer” (Joel 2:31). Matteusevangeliet säger att ”solen skall förmörkas och månen inte ge sitt sken” (24:29), innan Kristi återkomst. Profetian upprepas flera gånger i både Gamla och nya testamentet.
I samband med den judiska påsken 2014 kommer månen att förvandlas till blod. Det sker också den 8 oktober 2014 i samband med att judarna firar lövhyddohögtiden. Den 20 mars 2015 sker en dramatisk solförmörkelse. Vid påsken den 4 april 2015 och vid lövhyddohögtiden den 28 september upprepas att månen blir blodröd.
Samma kosmiska fenomen har inträffat vid några tillfällen som då sker i samband med stora och betydelsefulla händelser för det judiska folket. Det var 1493-1494 samt 1948, 1967 och nu 2014.
Redan i Första Moseboken förklarade Gud att solen och månen skulle vara tecken, som utmärker särskilda tider, dagar och år. Ordvalet syftar till de särskilda judiska högtiderna."

Utan lagstöd straffas ”fel” åsikt om abort
- Ruth Nordstrøm i Världen idag - "Ska människor som arbetar inom vården i Sverige tvingas medverka till utsläckande av mänskligt liv, i dess början eller slutskede? Det är en av frågorna som under 2014 kommer tas upp i Europarådets kommitté för sociala rättig­heter efter ett officiellt klagomål mot den svenska staten. Världen idag har på nyhetsplats beskrivit det aktuella klagomålet till Europarådets kommitté. Bakom anmälan står FAFCE, en katolsk paraplyorganisation för europeiska familjeorganisationer, den svenska stiftelsen Provita som arbetar för mänskliga rättigheter, samt föreningen KLM, Kristna läkare och medicinstudenter."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar