Dagens Nyheter

29 dec. 2013

Nyhetsflödet måndag den 30 december

Minst 70 000 döda i kristendomsförföljelse 2013
- Signum - "Under 2013 har minst 70 000 människor dödats på grund av sin kristna tro. Det säger den erkände italienske sociologen Massimo Introvigne till Vatikanradion. Introvigne är baserad i Turin och koordinerar organisationen Observatorium av religionsfrihet (Observatory of Religious Liberty). Även om antalet döda för trons skull har minskat jämfört med år 2012, då minst 100 000 kristna mördades, så är den aktuella situationen inte mindre dramatisk, hävdar Introvigne."

Grytan som gör skillnad
- Alingsås Tidning - "Förra året var det en familj som kom till Frälsningsarmén och behövde hjälp. De fick hjälp och pengar från insamlingsprojektet Julgrytan. I år däremot behövde familjen ingen hjälp, och lade själva pengar i grytan.
Det är lite så Frälsningsarmén vill jobba. Att hjälpa människor som förhoppningsvis kan klara sig själva senare i livet. Pengarna som dras in vid olika insamlingar skänks i form av presentkort och matkassar till behövande, såsom arbetslösa, sjukskrivna och invandrare som precis kommit till Sverige. Bara den här veckan som Julgrytan har varit aktuell har Frälsningsarmén lyckas hjälpa 80 familjer.
Rolf Karlsson, kårledare för Frälsningsarmén i Alingsås, har jobbat inom församlingen i 45 år och tycker att hjälpbehovet bara blir större; samtidigt som den materiella välden blir större och fler människor får tillgång till mer pengar, får också fler människor det sämre. Klyftan växer helt enkelt.
Alkohol, droger och fler skilsmässor kan vara anledningar till att klyftorna blir större, menar Rolf Karlsson
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar