Dagens Nyheter

18 dec. 2013

Nyhetsflödet onsdag den 18 december

Därför är Ulf Ekmans bok viktig
- Marcus Birro i Världen idag - "På bokmässan i Göteborg, hösten 2011, sprang jag bokstavligt talat in i pastor Ulf Ekman. Vi hade träffats ett knappt år tidigare i Uppsala där jag medverkade i Kväll med Ulf Ekman, en teveshow på webben.
Den avhumanisering som Ulf Ekman och församligen Livets ord tvingats uppleva i svensk media saknar motstycke. När ett drev går kräver ordningen en viss dramaturgi. Medias jakt på enskilda medlemmar och hela församlingen hade som slutmål att pastor Ulf skulle avsäga sig sitt livskall. En sorts offentlig botgörelse. En av Livets ords stora segrar är att de aldrig gjorde den avbönen. Samtidigt är Ekman tydlig och öppen med att misstag gjorts genom åren. Detta är en viktig skillnad som jag ser det."

 Dr i teologi för att förstå Kristus?
- Jonas Nordén i Efter Kristus - "Ganska ofta i den kristna debatten gällande läror och frågor som rör kristen tro, Bibeln och hur man ska leva som kristen är känslan att det blir väldigt intellektuellt högtravande. Inte minst gäller detta artiklar och inlägg från vår förre samt blivande ärkebiskop i Svenska kyrkan.
Missförstå mig inte nu, jag är själv utbildad teolog och gillar att tron också får bli intellektuellt granskad och uttryckt – men det kan också vara så att vi alltför ofta krånglar till det hela på tok för mycket. Vi försöker uttrycka det som egentligen är tämligen enkla sanningar, med så mycket djup, tankar och bilder att vi till sist riskerar att gå miste om det viktiga. Jag menar, när Jesus säger att han är ”vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig” (Joh 14:6), så är det ju ett exempel på en ganska enkel sanning. Inte sant? Han uttrycker det så enkelt för att det inte ska gå att ta miste. Han antingen är det han säger sig vara, eller är han det inte. Någon medelväg som vi kan fundera fram finns det knappast utrymme för. Eller när Paulus skriver: ”Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst” (Rom 10:9), så är det också en väldigt enkel sanning. Den som tror och bekänner blir räddad. Den som inte gör det blir det inte. Punkt
."

Livets Ord-pastor i Ukraina bryter med Uppsala
- Norske Dagen - "Jeg beklager at Ulf Ekman, som jeg kjente som en helt annen person, i de senere år har endret sin teologi og lære, og nå, som vi alle ser, gradvis beveger seg mot katolisismen, sier Leonid Padun. Han leder Livets Ord i Donetsk i Ukraina, en forsamling med flere tusen medlemmer og hundrevis av datterselskaper."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar