Dagens Nyheter

25 dec. 2013

Nyhetsflödet onsdag den 25 december

Fortsatt debatt om försoningen
- Världen idag - "Debatten om försoningslära inom Equmenia­kyrkan samlades upp i en samtalsdag nyligen. Världen idag har talat med Thomas Forslin, som var en av dem som initierade debatten, och kyrkoledare Lasse Svensson, om hur man nu ska gå vidare med frågan.
De som startade debatten var nätverket klassisk baptism. I en insändare i tidningen Dagen kritiserade de den biträdande kyrkoledaren Sofia Camnerins teologiska reflektioner i boken Försoning behövs. Bland annat hävdade skribenterna att Sofia Camnerin förnekade Guds allmakt och Jesu försoningsgärning på korset, själv menade hon i en bloggtext att hon inte kände igen sig i debattörernas beskrivning
."

Bär ljuset vidare
- André Cox på FA:s hemsida: - "Julen ger oss en underbar möjlighet att inte bara vittna om Ljuset utan att även bära Ljuset vidare. Vi måste fira detta och även visa tacksamhet över julens verkliga mening: "Han kom för att ge oss överflödande liv... Han kom för att omintetgöra död, tvivel och mörker. Han kom för att befria sitt folk." Må "Världens Ljus" lysa in i era hjärtan denna jul, och sedan vidare ut till andra så att världen blir en ljusare plats under det kommande året."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar