Dagens Nyheter

4 dec. 2013

Nyhetsflödet onsdag den 4 december

Ny bok bemöter bibelkritikerna
- Världen idag - "I sin nya bok "Skep­tikerns guide till Jesus" ställer Stefan Gustavsson frågorna om hur vi kan veta något om Jesus och om evangeliet, vårt källmaterial, är trovärdigt.
– För mig är det viktigt att gå till botten med de här frågorna, säger han.
... I boken tar han upp den moderna kritiken mot evangeliernas berättelser om Jesus och försvarar texternas historiska trovärdighet.
"

Fred i vår tid?
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Obama: "Världen har blivit säkrare" Netanyahu: "Världen har blivit farligare" Iran är en av ondskans axelmakter, sade USA:s förre president Georg Bush i sitt tal till nationen i början av år 2002. I helgen slöt hans efterträdare Barack Obama ett avtal med Iran som lättar på de sanktioner som tillkom för att förhindra att landet blir en kärnvapenmakt.
Överenskommelsen i går kväll i Genève är inte en historisk överenskommelse, det är ett historiskt misstag, sade Benjamin Netanyahu under ett regeringssammanträde i början av veckan, enligt Jerusalem Post.
"Idag har världen blivit en mycket farligare plats, eftersom den farligaste regimen i världen har tagit ett viktigt steg mot att uppnå det farligaste vapnet i världen", fortsatte han.
"

Certifiering inom kyrkan
- Marie Willermarks blogg - "På kyrkomötet har en motion gått igenom om att stiften ska arbeta för att kyrkan som arbetsplats hbt-certifieras av föreningen RFSL. Detta rapporteras bl.a. i Världen Idag och Nya Dagbladet.
Det finns underliggande toner i detta som gör mig orolig
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar