Dagens Nyheter

12 dec. 2013

Nyhetsflödet torsdag den 12 december

Är mer sex lösningen?
- Lukas Berggren i Världen idag - "OECD:s Pisa-mätning om de nationella skolsystemens kunskapsnivå i matematik, naturkunskap och läsförståelse visar på mycket nedslående resultat för Sverige. Den svenska skolan placerar sig på en absolut bottenplats i Norden och långt ned på den undre halvan bland de 33 deltagande OECD-länderna. Problemen kan inte längre negligeras eller sopas under mattan. Situationen är allvarlig. Uppenbart är att den svenska skolan inte bara befinner sig på ett sluttande plan (där har den förvisso befunnit sig under decennier), men att den nu faller fritt. Resultatet i Pisa-mätningen må vara nedslående, men det är knappast överraskande...
...Mitt i allt detta ska nu Skolverket introducera "sex i alla ämnen". Ska vi skratta eller gråta? Skolverkets utmaningar är större än att öka kunskaperna om hur man räknar hållfasthet på kondomer, vilket RFSU föreslår att fysiklektioner ska ägnas åt. Just den kunskapsluckan framkom nämligen inte i Pisa-undersökningen
."

Biskop i Kiev: ”Europa får inte svika ukrainarna”
- Signum - "Den med Rom unierade grekisk-katolska kyrkan i Ukraina vill att EU skall visa solidaritet med de pro-europeiska demonstranterna i Kiev, Generalsekreteraren för denna kyrka, hjälpbiskop Bogdan Dziurach, sade på tisdagen i en intervju med den tyska katolska nyhetsbyrån KNA, att ”vi hoppas mycket på att EU lyssnar på vårt folks röst och inte bara förblir en passiv iakttagare”. Han uttryckte en förhoppning om att ”de ansvariga i Europa inte skall svika vårt folk i den rådande situationen – för annars skulle Europa förneka sig själv”.

Flere artister trekker seg fra Frelsesarmé-konsert
- Norske Dagen - "Rosenborg kutter også sin støtte, etter at det ble kjent at en homofil ikke får være korpssekretær i Frelsesarmeen.
– Jeg har besluttet å trekke meg fra konserten. Jeg kan ikke støtte en organisasjon som går så imot det jeg tror på, sier Idol-artisten Martine Rygvold til Adresseavisen.
Etter at TV 2 avslørte at Are Veraas ikke får være korpssekretær i Frelsesarmeen fordi han er homofil og har kjæreste, valgte Rosenborg å kutte sin støtte til organisasjonen.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar