Dagens Nyheter

12 mars 2014

Nyhetsflödet fredag den 14 mars

Så ser efterträdaren på Ekmans avhopp
- Dagen - "De senaste dygnen har varit turbulenta för Livets ord i allmänhet och föreståndaren Joakim Lundqvist i synnerhet. Men han känner sig varken trött eller nedstämd.– Jag är överväldigad av den våg av kärlek och stöd som har sköljt över mig...
...– Under den här processen har jag också frågat alla pastorer och alla i styrelsen var de står. Jag har velat veta om det fanns någon som hade samma funderingar som Ulf och Birgitta, men alla har helhjärtat sagt att de står med mig teologiskt när vi blickar framåt. Det är viktigt för hela församlingen att veta.
Enligt Joakim Lundqvist handlar diskussionen efter paret Ekmans beslut om ”två vägar” – dels Ulfs och Birgittas personliga, dels vad det innebär för Livets ords verksamhet. När det gäller det senare är Joakim Lundqvists svar ”ingenting”
.

Reflektioner kring händelserna i Ukraina
- Marie Willermark skriver på FA:s hemsida - "Hur mår då Frälsningsarmén i Ukraina? När jag läst en rapport från divisionschefen överstelöjtnant Bill Heeley så framgår det att det finns inget hot mot dem eller andra kyrkor. Livet pågår i de flesta fall ganska normalt men en oro och osäkerhet har naturligtvis sänkt sig över folket. I Kiev har man erbjudit att hjälpa dem som behöver bearbeta sin sorg och trauman....
...Kårledaren i Simferopol säger att man försöker hjälpa och uppmuntra folk. Folk har inte fått sina socialbidrag så man delar ut matpaket till handikappade, pensionärer och familjer med många barn.
Man har något färre möten för att inte utsätta folk för fara när de ska ta sig till kåren men söndagsmöten, barngrupper och bönesamlingar hålls. Övriga kårer fortsätter också som vanligt, så långt jag kan bedöma av det som delas på sociala medier.
"

Israel ser frem til fred med araberne
- Israel Today - "Under den årlige samtalen på American Israel Public Affairs Committee – AIPAC i Washington, sa statsminister Benjamin Neyanyahu at Israel «lengter etter fred med araberne og en slutt på konflikten mellom dem...
...Den israelske lederen fortsatte med å forklare at «mange arabiske ledere, og her må dere tro meg, dette er nemlig et faktum og ikke en hypotese, at mange arabiske ledere i dag allerede innser at Israel ikke er deres fiende. Derfor ønsker vi fred og trivelig forhold med alle arabiske land.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar