Dagens Nyheter

20 mars 2014

Nyhetsflödet torsdag den 20 mars

Ekman-krisen kan stärka Livets ord
- Sändaren - "Livets ord kan komma att utvecklas starkare utan Ulf Ekman. Det tror förestepastor Joakim Lundqvist. Men fortfarande är många medlemmar chockade.
Den senaste veckan har det minst sagt blåst upp till storm kring församlingen Livets ord.
När grundaren och den före detta förstepastorn Ulf Ekman gick ut offentligt med beskedet att han ska upptas i Katolska kyrkan sattes församlingen i gungning. Att deras självklare ledare under de senaste trettio åren, väljer att gå en annan väg, var nog en chock även för den mest invigde. Mitt i stormens öga har förstepastor i Livets ord, Joakim Lundqvist befunnit sig, och Sändaren ringde upp honom för ett samtal om framtiden.
"

BB-krisen kan lösas med samvetsfrihet
- Ruth  Nordström i Världen idag - "Sverige har BB-kris. I slutet på förra året protesterade barnmorskor i fackeltåg mot en ohållbar arbetssituation där spädbarn dör som en konsekvens av den akuta bristen på barnmorskor. Regeringen har nu meddelat att man tänker skapa fler utbildningsplatser för barnmorskor och sjuksköterskor. Socialminister Göran Hägglund säger sig vilja "upprätthålla personalförsörjningen och därmed den trygghet som det innebär för blivande mammor". Bra initiativ.
Samtidigt kan man inte låta bli att förvånas över dubbelmoralen hos vår svenske socialminister. För det finns redan barnmorskor som gladeligen arbetar dubbla pass på förlossningen, men som förvägras arbete på grund av samvetsskäl. Men eftersom den svenska socialministern Göran Hägglund och hans kollegor i regeringen sagt nej till att införa en svensk samvetsfrihetsklausul drivs frågan nu juridiskt med hänvisning till Europarådets resolution och Europakonventionen.
"

"Jeg tror vi kan få gjort mye bra her"
- fjt.no - "Både Tommy og Marie Marti Høgset tok valget om å følge Jesus helt på egenhånd.
– Det er ikke akkurat verdens navle dette her, sier Tommy og nikker ut kafévinduet og ned mot Gate 1.
– Nei, svarer Marie bekreftende.
Og så ler det unge ekteparet hjertelig.
Herrens veier er som kjent uransakelige. Og Frelsesarmeens nye korpsledere i Måløy er nok garantert ikke som alle andre korpsledere
.
Avgjørelsen om å flytte til Måløy hadde de imidlertid ingen ting med å gjøre."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar