Dagens Nyheter

10 mars 2014

Nyhetsflödet fredag den 7 mars

Tid för svensk samvetsfrihet
- Claphaminstitutets hemsida och Dagen - "Det nu aktuella fallet med barnmorskan Ellinor Grimmark som åberopat samvetsskäl för att slippa utföra aborter sätter frågan om samvetsfriheten på sin yttersta spets. Som ett av ytterst få länder i Europa saknar Sverige ett lagstiftat skydd för samvetsfrihet. För att stärka grundläggande mänskliga fri– och rättigheter är det nu hög tid även för vårt land att sluta vara Europas svarta får, och införa en samvetsfrihet värd namnet."

Kan du be tre minuter för Ukraina?
- Lukas Berggren i Världen idag - "Ingen av oss är oberörd inför det som just nu sker på Krimhalvön och i Ukraina...
...Men låt oss, bara för ett ögonblick, lägga försvarspolitiken åt sidan. Som kristna har vi en unik möjlighet i bönen. Vi har möjlighet att forma andliga försvarsstrategier och mobilisera våra arméer i bön. Bönen är nämligen ett andligt vapen. Vi behöver inte ställa bönen i kontrast mot ett fysiskt, militärt försvar. Som kristna kan vi säkert ha olika synpunkter på hur stora försvarsanslagen bör vara och hur omvärlden bör reagera mot Putin.
Men nu är tid att agera samfällt i bön. För faktum är att Gud har gett oss makt att påverka hela världsskeenden genom bönen.
"

Ett oläsbart ansikte
- Hemmets Vän - "Många nationers kristenhet behöver påminna sig om det starkaste vapnet som finns, bönens makt. Vi behöver förena oss med Ukrainas stora kristna befolkning, som nu ber varje dag i sina kyrkor. Sekulariserade svenskar och andra länders medborgare har säkert svårt att se vilket resultat det kan få, men historien är full av exempel, när en aldrig så stor militärmakt möttes av andra krafter man inte rådde på. Hoppet med förankring i den bibliska historien får inte föraktas."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar